5 tipova ulja koja će ti ojačati kosu i sprečiti opadanje!

Odličan trik za brzo dobijanje zdrave kose.

Biljna ulja ne samo da poboljšavaju izgled i pospešuju rast kose, već i sprečavaju njeno opadanje.

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i sprečiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, ruzmarinovo, maslinovo, bademovo i lavandino ulje.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korišćenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidrirana što će se potstaći njen rast.

Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakoga dana, a svake dve nedelje bi trebalo negovati i pramenove kose. Nakon par sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.

Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje potstiče deobu ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sedih vlasi.

Mešavinu svežeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Ulje ruzmarina

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo delotvorno jer ima sposobnost da prodre u  vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrejati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.

Bademovo ulje

Bademovo ulje obiluje vitaminima E i D i magnezijumom i kalcijumom zbog čega je vrlo delotvorno. Bogato je i omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Potrebno ga je namazati na celu kosu i teme, kosu zavezati i nakon par sati oprati. Ulje se preporučuje na kosi ostaviti da djeluje preko noći kako bi uklonilo perut.

Lavandino ulje

Lavandino ulje je odlično protiv opadanja kose, a pomaže i u lečenju autoimune bolesti koja uzrokuje odbacivanje folikule kose. Ovo ulje protiv opadanja kose ima regenerativna svojstva i pomaže u zaustavljanju gubitka kose.

Koristi se pomešano s kokosovim uljem. Mešavinu je potrebno nežno umasirati u kožu glave, a možete koristiti i organski šampon od lavande.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..