7 proverenih načina da celulit nestane

Donosimo vam 7 prirodnih i efikasnih rešenja u borbi protiv pomorandžine kore…

Celulit najčešće nastaje zbog problema u vezivnom tkivu i masti u telu osobe, ali čini se da i hormoni, ishrana, način života i genetika igraju, takođe, veliku ulogu.

Suvo četkanje tela

Nije naučno dokazano da je ovo uspešan način uklanjanja celulita, ali u svakom slučaju suvo četkanje ( četkom od prirodnih vlakana) stimuliše cirkulaciju u telu i efikasno otvara pore na koži. Savetuje se da ovo četkanje praktikujete čak i 2 puta dnevno. Vaša koža mora biti suva, tako da je idealno vreme za četkanje pre tuširanja.

Četkajte tela samo pokretima prema srcu pomoću dugih prelaza, izbegavajući napred i nazad, trljanje i kružne pokrete. Krenite od stopala, pomerajući ka gore sa obe strane nogu.

Želatin

Želatin poseduje razne zdravstvene prednosti: podstiče rast kože, kose i noktiju: dobar je za oporavak zglobova, pomaže da zategnete opuštenu kožu, veliki je izvor dijetetskog kolagena, a dobar je i za celulit.

Želatin se uglavnom sastoji od aminokiselina glicina i prolina, koje mnogi ne unose u organizam u adekvatnim količinama jer se nalaze u kostima, fibroznim tkivima i organima životinja koje ne konzumiramo više toliko.

Izborite se sa celulitom na sledeći način

Miofascijalna masaža

Jedna teorija kaže da se celulit formira u površinskoj fasciji, sloju vezivnog tkiva ispod kože koji sadrži masne ćelije. Površinska fascija je vlaknasta i usled neaktivnosti, povreda i nepravilnog vežbanja, stvara se naborani izgled kože. Neki terapeuti su u stanju da izvrše neku vrstu masaže koja se zove miofascijalna masaža ili miofascijalni oslobađanje (poravnavaju ovaj sloj vezivnog tkiva).

Piling od kafe

Masaža i piling kože sa kafom korisni su za stimulisanje krvi i kofein u kafi ima efekat učvršćivanja.

Potreba vam je:

1/4 šolje mlevene kafe

3 kašike morske soli ili smeđeg šećera i

2 do 3 kašike rastopljenog kokosovog ulja

Pomešane sastojke (u formi paste) stavite u staklenu teglu. Pod tušem, nanesite piling na celulitna područja. Umasirajte smešu na kožu kružnim pokretima, pa isperite. Koristite ovaj piling 2 do 3 puta sedmično i primetićete rezultate u roku od nekoliko nedelja.

Omega-3 masne kiseline

Unošenje dovoljno omega-3 masnih kiselina i vitamina rastvorljivih u mastima može pomoći u smanjenju celulita tokom vremena. Tako da nije na odmet da jedete semenke lana, orase, soju, pasulj, ribu, bundevu i ostale namirnice koje su bogate omega-3 masnim kiselinama.

Želite da skinete salo, celulit i zategnete kožu za dva sata? Tu je BODITAJT!

Balans hormona

Hormoni igraju veliku ulogu u formrianju celulita (jedan od razloga je što celulit obično dobijaju žene, a muškarci ne). Pravilan balans hormona može pomoći da smanjite celulit.

Paradajz pasta

Likopen može pomoći u sprečavanju lomljenja kolagena koji vodi ka pojavi celulita. Paradajz je bogat likopenom koji je koncentrisaniji u obliku paste. Jedite nekoliko kašika patse od paradajza dnevno za sprečavanje i smanjivanje celulita.

izvor: Lepotica.rs

Komentara
Očitavanje..