Ako dolazite u Beograd morate probati najbolje ćevape!

Ćevapi su jelo od mlevenog mesa koje prepoznaje ceo Balkan. Iako svi tvrde da oni prave najbolje, mi vam garantujemo da su najbolji ćevapi u Beogradu i da takve još jeli niste.

Ćevapi kod nas dolaze sa Otomanskim carstvom i sastav donose od turskog šiš-ćevapa. Samo ime potiče od persijske reči „kebab“ što znači „naseckano meso“ i sigurno je da je ovo jedna od verzija originalnog kebaba kojeg svi znamo.

Današnje jelo se pravi od nekoliko vrsta mlevenog mesa koji se začini i oblikuje na male valjke, a potom prži na roštilju. U Beogradu ćete probati sve poznate vrste ćevapa: sarajevski, banjalučki, travnički, leskovači…

U našem glavnom gradu ćete pronaći brojna mesta koja služe ćevape, ali najukusnije je svakako u restoranima koji imaju tradiciju pripreme najukusnijih obroka.

Zašto je roštiljsko meso tako popularno?

Roštiljsko meso je neodoljivo popularno zbog spoja jednostavnosti pripreme i izvanrednog ukusa koji osvaja nepca širom sveta. Ova tradicionalna metoda pripreme hrane omogućava mesu da zadrži svoju sočnost i bogatstvo aroma, dok se istovremeno stvara hrskava kora koja dodatno obogaćuje iskustvo jedenja. Osim toga, roštilj je i društvena aktivnost koja okuplja ljude oko vatre, stvarajući nezaboravne trenutke deljenja hrane i razgovora. S raznovrsnim izborom mesa, marinada i začina, roštilj pruža beskrajne mogućnosti za eksperimentisanje i prilagođavanje ukusa, čineći ga omiljenim izborom za sve ljubitelje dobre hrane.

Jela sa roštilja su ukusna, dobro začinjena, mekana, jedinstvenog šmeka jer su dimljena, sa manje su masnoća i odlična uz razne priloge i kao deo jelovnika i kao jedino jelo.

Ćevapčići se obavezno pripremaju i svi ih vole, mekani su, mogu se jesti i prstima, ali i u okviru ručka sa više jela. Ako ih do sada niste probali kada dođete u Beograd neka vam ovo bude jedno od domaćih srpskih jela koje ćete među prvima probati.

Gde mogu da se pronađu najbolji ćevapi u Beogradu?

Sama tajna pripreme najukusnijih ćevapa se ne može otkriti i recept je koji neće podeliti ni jedan majstor roštilja. Potrebno je samo puno ljubavi, kvalitetnih začina, najboljih izbora mesa i znanje i ljubav pri pripremi.

Iako se mogu kupiti na različitim mestima, preporučujemo vam da najbolje ćevape u Beogradu potražite u restoranima jer tu dobijate kompletnu uslugu za potpun užitak. Stvar je u tome da su ćevapi najukusniji kada se služe uz domaće lepinje, svežu salatu i prijatan ambijent pa je svako jelo ukusnije.Bez obzira na vaš izbor, Beograd je grad koji će vas razmaziti bogatim ukusima ćevapa i pružiti vam nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Beograd je čuven kao mesto koje ima neke od najstarijih kafana i restorana i da je uvek odličan provod, gde god da se okupite. Celokupnom utisku doprinose i fantastična jela među kojima je domaća kuhinja apsolutan hit među svim posetiocima.

Uz ćevape se savršeno slaže pivo, čorbe ali i druge vrste roštilja

Uz najukusnije ćevape u Beogradskim restoranima probajte i druge vrste jela sa roštilja kao što su razne vrste kobasica, pikantna pileća krilca, rebarca… Probajte i čorbe koje su savršeno predjelo roštilju. Sigurno je da ćete biti zadovoljni i uživati u jedinstvenom ukusu ovakvog obroka koji će biti najukusnije u ovom delu sveta.

Restorani imaju odlične izbore pića, ali uz roštilj se savršeno slaže pivo pa možete posetiti i neku od pivnica i uživati i u takvom ambijentu, a pri otme uživati i u ukusnom obroku kada god to poželite.

Beograd ima toliko toga da ponudi svojim stanovnicima. Bogat istoriju, kulturu, jedinstvene običaje i savršene gurmanske specijalitete karakteristične za ovaj deo Evrope.

Ćevapi su jedno od takvih jela koje morate probati jer to je jedan od simbola i Srbije i Balkana. Odaberite neki od restorana i naručite porciju, postaćete zaljubljenik u naša jela.

Foto Pexels
Komentara
Očitavanje..