Koja je omiljena brza hrana Beograđana?

U Beogradu brzu hranu možete pronaći na svakom koraku!

Beograđani različitih afiniteta i ukusa često biraju da sa nogu pojedu brzu hranu i uživaju u autentičnim ukusima koju nude specijalizovani lokali brze hrane.

Da li znate koja je omiljena brza hrana Beograđana?

Ukoliko tražite odgovor na ovo pitanje, ili ste u potrazi za idejama za obrok sa nogu u Beogradu, nastavite sa čitanjem i informišite se!

Pica – italijanski speijalitet koji budi sva čula

Italijanski specijalitet, pica, najpoznatija je i omiljena hrana širom sveta, pa i u prestonici Srbije. 

Beograđani rado biraju picu za obrok sa nogu, kako u lokalima brze hrane tako i u restoranima i ugostiteljskim objektima specijalizovanim za pripremu pice. 

Za ljubitelje italijanske kuhinje u Beogradu dostupan je veliki izbor lokala specijalizovanih za pripremu pice na bezbroj načina. 

Bilo da volite klasične italijanske varijante poput kaprićoze, margarite, napolitane, ljubitelji ste veganske pice, ili pice na srpski način sa različitim dodacima – u Beogradu ćete pronaći baš sve!

Pasta – u Beogradu će svako pronaći pastu u skladu sa svojim ukusom

Još jedan specijalitet iz sunčane Italije u kom Beograđani uživaju, zasigurno su ukusne i kremaste paste na različite načine

Bilo da ste vegetirajanci, uživate u laganim obrocima, ili volite začinjenu hranu, pasta je odgovor na vaše zahteve. Baš zbog brojnih mogućnosti kombinovanja, pasta je jedna od omiljenih brzih hrana Beograđana.

U lokalima specijalizovanim za pripremu testenina svako pronalazi odgovor na svoje zahteve.

Stanovnici Beograda mogu birati između integralnih i klasičnih testenina, a spisak priloga je veoma dugačak i raznolik, pa u trenucima kada nisu sigurni šta će jesti, Beograđani uglavnom biraju ovaj nadaleko poznati specijalitet. 

Pakovana u praktične kutije, pasta je idealan izbor za brzi obrok sa nogu. 

Burgeri – ukus koji obara sa nogu

Sačinjeni od 100% junetine, burgeri su čest izbor svih koji žele da imaju obrok koji će ih zasititi, punog ukusa i visokog kvaliteta. Veliki broj lokala brze hrane specijalizovanih za pripremu autentičnih burgera svedoči o tome koliko Beograđani uživaju u njihovom ukusu. 

U Beogradu su na raspolaganju klasični burgeri, ali i neobične opcije.

Ukoliko ste ljubitelji eksperimentisanja, sasvim sigurno ćete pronaći odgovor na svoje zahteve, kako u centru grada, tako i u gotovo svakom naselju prestonice Srbije. 

Burger i pomfrit

Palačinke – poslastica koju Beograđani često biraju

Da li volite palačinke?

Palačinke možete napraviti i kod kuće.

Iako Beograđani vole maminu kuhinju i mekane domaće palačinke – ništa nije tako ukusno kao velike palačinke bogatog fila u lokalima brze hrane. 

Palačinke se pripremaju veoma jednostavno, ali u određenim lokalima brze hrane u Beogradu su posebno ukusne, te su redovi ispred njih svakodnevica Beograđana. 

Ipak, nije teško sačekati red kada znate da ćete uživati u mekanim palačinkama filovanim različitim prilozima. 

Beograđani uživaju u palačinkama sa čokoladnim kremom, kokosom, svežim voćem, prelivima od voća i drugim prilozima neodoljivog ukusa. Koji god da je vaš izbor, u Beogradu ćete pronaći palačinke po svom ukusu u kojima ćete uživati svim čulima!

 

Pomfrit i krompir na sve načine – hrana koja se topi pod nepcima

Iako se više koristi kao prilog, krompir može biti obrok za sebe, o čemu će vam posvedočiti skoro svaki Beograđanin. Ukoliko ste ljubitelji krompira pripremljenog na razičite načine, u glavnom gradu Srbije pronaći ćete brojne lokale specijalizovane za pripremu krompira. 

Koji je vaš omiljeni način pripreme?

Beograđani uživaju u pomfritu, ali i pekarskom krompiru i neobičnim opcijama koje se ne viđaju često. Posetite neki od lokala u Beogradu i saznajte zašto Beograđani toliko vole krompir! 

Roštilj – specijaliteti sa roštilja neće vas ostaviti ravnodušnim

Meso sa roštilja jedna od omiljenih brzih hrana ne samo Beograđana, nego i svih stanovnika Srbije o čemu svedoče i brojne manifestacije posvećene upravo roštilju. Najpoznatnija i najposećenija svakako je Roštiljijada, koja se održava na jugu Srbije, u Leskovcu, i za cilj ima da afirmiše pripremu autentičnog leskovačkog roštilja. 

Kada govorimo o vrsti roštiljskog mesa, u lokalima brze hrane najpopularnije su pljeskavice i ćevapi napravljeni od mlevenog junećeg i svinjskog mesa. Tu su naravno i belo meso sa roštilja, suvi vrat, itd. 

Ukoliko dolazite u Beograd, ispred pojedinih lokala brze hrane videćete ogromne redove. Stanite u red i budite sigurni da je to idealno mesto za užitak u mesu sa roštilja!

Krofne – neodoljiva poslastica bogatog ukusa

Još jedna poslastica na našoj listi, ukusne krofne, čest su izbor Beograđana. 

Iako ih baš kao i palačinke možemo praviti kod kuće, uvek je slađe tokom šetnje gradom odabrati krofnu omiljenog ukusa. 

Ono što krofne čini toliko omiljenom poslasticom Beograđana jeste mekano vazdušasto testo. Kada se na to doda preukusno voćno ili čokoladno punjenje i preliv, dobija se savršeno slatko zadovoljstvo!

O ljubavi Beograđana prema krofnama svedoči i činjenica da se na teritoriji srpske prestonie nalazi veliki broj ugostiteljskih objekata specijalizovanih za pripremu ovih poslastica. 

U krofnama možete uživati dok šetate gradom, ali ih i pokloniti nabližima za neki važan događaj, budući da ih osim neodoljivog ukusa krasi i autentičan izgled!

Nadamo se da ste u našem tekstu upoznali sa omiljenom hranom Beograđana, ali i da ste dobili inspiraciju za brzi obrok u Beogradu. Ukoliko uskoro planirate posetu prestonici Srbije, predlažemo vam da probate baš neku od navedenih brzih hrana i uživate u njihovom ukusu!

Komentara
Očitavanje..