BORBA SA PODOČNJACIMA: Ovo su 4 razloga zbog kojih su i dalje na tvom LICU!

Koristan savet.

Nerviraju te tamni kolutovi oko očiju? Pokušavaš da ih ublažiš na razne načine – pomoću šminke, raznih krema, tretmana, ali ne uspevaš?

Mi ćemo ti reći koji je uzrok tvog problema. Poslušaj naše savete i reši ih se za čas:

1. Imaš neodgovarajući korektor

Uvek biraj korektor koji je za nijansu ili dve svetliji od pudera koji koristiš. Svetlije nijanse će pomoći da ujednačiš ton kože i eleminišeš crvenilo. Tamni kolutovi se protežu i do unutrašnjih uglova očiju, pa ne zaboravi da i tu uneseš korektor.

 

lik žene

Foto: Profimedia

2. Kriva je genetika

U većini slučajeva tamniji kolutovi oko očiju su nasledni i ne postoji specijalno magično rešenje koje bi ih zauvek uklonilo. Ne paniči! Odaberi kremu za podočnjake sa kofeinom i rolerom koji hladi i stimuliše cirkulaciju. Preparati sa svetlucavim pigmentima koji prelamaju svetlost su tako dobar izbor za tebe jer na taj način ublažavaju tamne kolutove. Veoma lako.

3. Imaš pravu nijansu korektora, ali ga pogrešno nanosiš

Za upeglaniji finiš koristi tečni korektor i širu mekanu četkicu da ga ubaciš u kožu, a zatim i sunđerčić kako bi dodala još jedan sloj za veću postojanost.

šminka

 

4. Kriv je tvoj make up

Ako nanosiš tamne senke one umeju doprineti tamnim podočnjacima. Savet? Korektor sa narandžastim pigmentom prave balans kada na kapcima imaš tamnu senku. Nemaš ovakav korektor? Pomešaj malo narandžastog karmina u svoj korektor i dobićeš magično rešenje za neutralisanje tamnih kolutova oko očiju.

Foto Profimedia
Izvor/Autor Srbija Danas
Komentara
Očitavanje..