Crna čokolada s narom i đumbirom

Ova poslastica će prosto da vas oduševi svojom eksplozijom ukusa!  Sočne semenke nara, ljutkasti đumbir sakriven u slatko-gorkoj čokoladi i hrskava zrnca krupne morske soli iznenadiće vas svojom naizgled nespojivom, a tako neodoljivom kombinacijom… Ovako nešto sigurno još niste probali.

Za pripremu ovog jela će vam trebati crna čokolada sa sadržajem kakaa od 60 odsto. Moja preporuka je organska crna čokolada „Alnatura Feine Bitter“ sa 70 odsto kakaa koju možete kupiti u prodavnicama DM. U njenom sastavu su samo kakao prah, kakao puter, smeđi šećer od šećerne trske i nikakvih aditiva.

Crna čokolada s narom i đumbirom

  • 200 g crne gorke čokolade
  • 2 kašičice rendanog đumbira
  • 150-200 g semenki nara (oko 1/3 ploda nara)
  • 1 kašičica krupne morske soli

Istopite čokoladu tako što je stavite u džezvu, a džezvu držite iznad šerpe u kojoj vri voda (oko 5 minuta). Stalno mešajte. Kada se čokolada istopi, ubacite u džezvu narendani đumbir, polovinu spremljenih semenki nara i dobro promešajte.  Izručite topljenu čokoladu na list pekarskog papira i izravnajte je kašikom ili lopaticom tako da debljina sloja bude 1-1,5 cm (nećete pokriti ceo papir). Pospite čokoladu preko ostalim semenkama nara i zrncima soli.

Ohladite čokoladu 20-30 minuta dok se ne stvrdne. Isecite je na komadiće ili polomite rukama. Uživajte u neobičnim ukusima i podelite ih sa drugima!

Komentara
Očitavanje..