DIRLJIVA ISPOVEST: Ovo je razlog što sam ostala sa svojim SUPRUGOM, iako je OVISNIK OD KOKAINA

Posle godinu dana braka, saznala sam da je narkoman.

Moj muž je dobar čovek. Upoznali smo se na koncertu u novogodišnjoj noći, i to je promenilo moj život. Venčali smo se, i ja sam se preselila u Njujork sa svojim 4-godišnjim sinom iz prvog braka. Bila sam tako uzbuđena da nisam ni primećivala da postoji išta neobično vezano za moj brak. Tek kada sam zatrudnela, fasada laži mog muža počela je da se raspada.

Bili smo u braku već godinu dana kada sam otkrila njegov problem sa ovisnošću. Shvatila sam da sam se udala za ovisnika od rada, pornografije, droga i alkohola, a od svega toga najviše ga je uništavao kokain.

Najpre sam se spakovala, povela sina, i napustila ga. Otišla sam u hotel u blizini, dok je napolju besnela snežna oluja. Kada je shvatio da nas nema, počeo je da se brine i uspaničio se. Nisam htela da mu se javim, jer sam želela da oseti bol kao i ja.

bracna-svadja
Danas se pitam ko sam ja da izazivam takav bol nekome ko je već u agoniji?

Postoji popularno mišljenje da „napustiti ovisnika“ znači pronaći put u slobodu, ali to nije istina. Napuštanje daje samo trenutno olakšanje i nikad ne vodi potpunom miru. Ne vodi napuštanje slobodi, nego lečenje.

Prošla sam kroz period duboke ljutnje prema svom mužu. Mislila sam da mu nikad neću oprostiti, ali sam ipak ostala sa njim jer nisam želela da odustanem od našeg braka. Prestala sam da pokušavam da ga promenim, i umesto toga promenila sam svoju pespektivu.

 

To je bio početak preokreta. Uzela sam svoju sreću u svoje ruke, i to me je oslobodilo gorčine. Moja ljutnja se pretvorila u saosećanje i milost. Prestala sam da vidim muža kao ovisnika i počela sam da ga vidim kao dobrog čoveka koji trpi nepodnošljiv bol.

Zahvaljujući svom iskustvu sa mužem, sada vidim ovisnost u svom njenom mraku. Kada se jednom nađete u tome, izgleda da nema više izlaza. Onda se neko pojavi i pokaže da postoji svetlo na kraju tunela. Posle dugog boravka u mraku, to svetlo može da bude i zaslepljujuće, i zato moramo pružiti pomoć onima koji žele da izađu, a ne mogu da vide put. Lečenje je prava sloboda jer će oslobiti i vas i one kojima pomažete da se izleče, piše blogerka Lea Grej, za „Huffington post“.

 

SD

Komentara
Očitavanje..