IMS kod muškaraca, PMS kod ŽENA!

IMS kod muškaraca, PMS kod ŽENA.

Muškarci, posle ovog teksta, imajte više razumevanja za žene u svom okruženju. Decenijama su upravo žene te kojima se pripisuje nervoza, nesigurnost, loše raspoloženje i neka vrsta „džangrizavosti“.

No, istina je negde na pola. Sve smo bliže činjenici, a postoje i neosporivi dokazi da i muškarci imaju PMS. To zapravo nije klasični

ženski PMS. Naučno nosi naziv IMS i predstavlja mušku menopauzu.

Dakle, iznenadni napadi besa kod muškaraca, u velikom broju slučajeva, značiće da osoba koja proživljava ovakva stanja i faze, pati od IMS-a (Sindrom muške razdražljivosti).

Sa godinama i kod samopouzdanih i sposobnih muškaraca, dolazi do pada strpljenja, energije i volje, što je posledica naglog pada testosterona.

Godine čine svoje, pa će nagli pad testosterona, odnosno čovečija priroda biti jača od volje ili želje da se funkcioniše kao u mladim danima.

Naučnici tvrde da je glavni krivac upravo stres, koji utiče na veliku promenu u količini muškog polnog hormona.

Ukoliko primetite umor, depresiju, razdražljivost, smanjenje libida, ali i fizičke posledice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila, budite sigurni da posedujete manjak testosterona.

IMS kao sindrom omogućava rekonstrukciju muškog tela, jer se može reći da u pojedinim razdobljima nismo ‘muško’. Ali, upravo zato, ono što je naša originalna, prava priroda, to je ona muška. Ovo je samo okliznuće. A u tim okliznućima se zapravo reuspostavlja patrijarhalni muški identitet, naša uloga u društvu i porodici“

Rezultati istraživanja

Postojanje IMS-a prvi je otkrio Džerald Linkoln s Medicinskog istraživačkog centra u Edinburgu.

Osam ovnova je Linkoln posmatrao, s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je nivo testosterona visok, ali otkrio je suprotno.

Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati.

IMS kod muškaraca, PMS kod ŽENA

 

 

Komentara
Očitavanje..