IMS kod muškaraca, PMS kod ŽENA!

IMS kod muškaraca, PMS kod ŽENA.

Muškarci, posle ovog teksta, imajte više razumevanja za žene u svom okruženju. Decenijama su upravo žene te kojima se pripisuje nervoza, nesigurnost, loše raspoloženje i neka vrsta “džangrizavosti”.

No, istina je negde na pola. Sve smo bliže činjenici, a postoje i neosporivi dokazi da i muškarci imaju PMS. To zapravo nije klasični

ženski PMS. Naučno nosi naziv IMS i predstavlja mušku menopauzu.

Dakle, iznenadni napadi besa kod muškaraca, u velikom broju slučajeva, značiće da osoba koja proživljava ovakva stanja i faze, pati od IMS-a (Sindrom muške razdražljivosti).

Sa godinama i kod samopouzdanih i sposobnih muškaraca, dolazi do pada strpljenja, energije i volje, što je posledica naglog pada testosterona.

Godine čine svoje, pa će nagli pad testosterona, odnosno čovečija priroda biti jača od volje ili želje da se funkcioniše kao u mladim danima.

Naučnici tvrde da je glavni krivac upravo stres, koji utiče na veliku promenu u količini muškog polnog hormona.

Ukoliko primetite umor, depresiju, razdražljivost, smanjenje libida, ali i fizičke posledice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila, budite sigurni da posedujete manjak testosterona.

IMS kao sindrom omogućava rekonstrukciju muškog tela, jer se može reći da u pojedinim razdobljima nismo ‘muško’. Ali, upravo zato, ono što je naša originalna, prava priroda, to je ona muška. Ovo je samo okliznuće. A u tim okliznućima se zapravo reuspostavlja patrijarhalni muški identitet, naša uloga u društvu i porodici“

Rezultati istraživanja

Postojanje IMS-a prvi je otkrio Džerald Linkoln s Medicinskog istraživačkog centra u Edinburgu.

Osam ovnova je Linkoln posmatrao, s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je nivo testosterona visok, ali otkrio je suprotno.

Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati.

IMS kod muškaraca, PMS kod ŽENA

 

 

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije