TINDER svajpovanje: Da li je to samo igra?

Tinder svajpovanje: Internet je doneo mnogo aplikacija i sajtova koji su olakšali mnoge sfere života, to je slučaj i kada je reč o muvanju i dejtovima.

Ako do sada niste uspeli da pronađete srodnu dušu, sigurno ste makar jednom napravili profil na nekoj aplikaciji za muvanje.

Čini se da više nemamo vremena za potpunu komunikaciju sa ljudima koji nas okružuju, nemamo vremena da se u potpunosti bavimo svojim omiljenim hobijima, nemamo vremena da usporimo i samo se divimo svetu oko nas.

I još više, nema vremena za sklapanje novih poznanstava, osim ako, naravno, ne govorimo o nekakvim poslovnim sastancima.

To jeste jedan od glavnih razloga ogromne popularnosti aplikacija za dejting.

U moru istih poslednjih godina veliku popularnost imao je Tinder, koji se uglavnom svodi na svajpovanje, levo za NE ili desno za DA.

Ako i osoba koju ste svajpovali na desno, svajpuje i vas u desno – ako se desi obostrano DA, dobijate mogućnost za međusobno slanje poruka i dogovaranje sastanaka.

Tinder vam takođe omogućava da vidite koliko su drugi koricnici udaljeni od vas.

Najveću popularnost Tinder je imao u na početku pandemije izazvane virusom Korona.

Međutim, mnogi korisnici se sve više vraćaju klasičnim sajtovima za upoznavanje.

Dok se žene žale da je na Tinderu nemoguće pronaći „dobru osobu“, muškarci su nezadovoljni što tamo ne mogu upoznati „normalnu ženu“.

tinder
Pexels

Napravili smo malu anketu i pitali korisnike Tindera kako muvanje tamo izgleda i šta tačno traže.

„Mnogo je više muškaraca na Tinderu nego žena, pa oni malo spuste kriterijume i mislim da je ženama lakše.

Dve godine sam aktivno koristio Tinder i upoznao samo dve devojke. Kada smo se upoznali uživo, nisu mi se svidele.

Moj drugar je upoznao više njih, ni njegovo iskustvo nije dobro.“ Marko (25), Beograd

„Tinder mi je bio zanimljiv u početku, otvorila sam ga jer mnogo mojih drugara i drugarica imalo profile. Iskreno poslednjih meseci retko kad uđem, nisam upoznala nikog“. Jana (22), Niš

Više devojaka sam upoznao na klasičnim sajtovima za upoznavanje. Tamo su ljudi nekako opušteniji i znaju šta žele. Pavle (33), Beograd

Mnogo je nepismenih likova tu, ukoliko ga odbiješ počne da vređa pa čak dosta njih i preti. Naravno da nisam nikog upoznala kad su takvi likovi“. Željka (29), Novi Sad

Našla sam se sa jednim momkom, bilo je to jako neprijatno iskustvo. Našli smo se u kafiću a onda je on krenuo da postavlja jedno isto pitanje na svaka tri minuta – kada ćemo kod njega u stan. Bila sam zbunjena, poslala SOS poruku drugarici da me zove i kaže mi da mora hitno da se nađe sa mnom. I ona je pozvala a ja sam to iskoristila da bukvalno pobegnem sa dejta.“ Zorica (28), Beograd

Međutim nisu sva iskustva baš tako negativna.

„Upoznao sam neke baš interesantne devojke sa Tindera. Ušao sam sa jednom od njih u vezu koja je trajala kratko. Volim da se dopisujem svakako, tako da koristim istovremeno i Tinder i druge aplikacije za upoznavanje. Ja sam mlad momak i svako poznanstvo mi znači.“ Viktor (19), Požarevac

Svaka aplikacija za upoznavanje preko interneta ima i vrline i mane, na vama je da isprobate i vidite šta vam najviše odgovara.

Foto FreePik Pexels
Komentara
Očitavanje..