ISPEGLAJTE STOMAK ZA 7 DANA: Večeru zamenite OVAKVIM OBROKOM i bez gladovanja OČISTITE CREVA

Nećete ni osetiti gubitak sala i kilograma.

Muka vam je od vašeg nezdravog života, a ne znate kako da ga prekinete. Leto je već uveliko počelo, a vi i dalje niste zadovoljne svojom figurom. Pogotovo stomakom, jer imate salo kojeg nikako da se otarasite.

Nutricionsti savetuju da se poslednji, večernji obrok zameni „metla“ salatom. O kakvoj salati je reč?

Ne izgleda primamljivo i verovatno se, da vam stoji na stolu, nikada ne biste odlučili za nju, ali je sjajna za čišćenje organizma i samim ti mršavljenje. Osnovne komponente salate (povrće i zelen) koje obogaćuju organizam vitaminima i mineralima, ispunjene su vlaknima i pektinom. Zahvaljujući tome, ovo zdravo jelo doprinosi efikasnom čišćenju creva. Samim time, zbog izbacivanja fekalnih naslaga umanjuje se i telesna težina.

salata_naslovna
Ali, to još nije sve: kako su neki sastojci ove salate niskokalorični, zamenivši ovom salatom jedan obrok, možemo se osloboditi masnih naslaga. Na taj način, rezultat konzumiranja ukusne i korisne salate, jesteočišćen organizam i korigovana telesna težina.

 

Za njenu pripremu biće potrebno: kupus, cvekla, šargarepa, zelen, limunov sok, ulje. Narendajte kupus, cveklu i šargarepu u odnosu: 3:1:1. Dodajte začinsko bilje po svom ukusu (mirođija, peršun, celer). Izgnječite povrće da pusti sok. Dodajte malo limunovog soka. Po želji, za postizanje pikantnosti, salati možete dodati izgnječen čen belog luka. Začinite manjom količinom biljnog ulja (posebno se preporučuje laneno ili maslinovo).

Salatu je nepotrebno soliti. Ako se ne možete odreći slankastog ukusa, koristite soja sos, koji sadrži popriličnu količinu soli i poboljšava ukus hrane, a ima visoko nutritivne vrednosti i nije štetan po zdravlje.

Imajte na umu – kod niske kiselosti želuca bolje je koristiti kiseli kupus.

SD

Komentara
Očitavanje..