Beskrajno duhovita, svestrana, originalna i svoja, ova rođena Zagrepčanka, kako sama kaže, doselila se u Beograd vođena testosteronom, a ostala jer se kasnije, osim u jednog čoveka, zaljubila u ljude, u grad, njegovu dušu i energiju, iće i piće. Iako ponosno nosi titulu influenserke, blogerke, i na Instagramu deli gotovo svaki delić svog života, pitali smo je da nam otkrije ko je zapravo Iva Chu.

A post shared by Iva Chu (@iva_chu) on


– Iva Chu je ćerka roditelja čija je religija sloboda. I sestra je retko divne žene. Sad ću se iz trećeg lica prebaciti u prvo, jer ne volim o sebi u trećem. Titule koje mi dodeljuju su razne. Uz sve gore navedene, na zarolanom papiru u regalu roditeljske kuće piše i da sam novinarka. A ja volim da se dičim drugima. Tako su me nazvali emotivnim nudistom, gastro andjelom i magistrom neopterećenog života. Te tri sam oberučke obgrlila. U svetu Instagrama sam se našla onda kada sam shvatila da u tom kutku virtuelnog neba mogu biti sam svoj urednik, lektor, potrčko, fotograf, kreativni urednik, sve – otkriva nam Iva koju na Instagramu prati skoro 52.000 ljudi.

A post shared by Iva Chu (@iva_chu) on


Iako je rođena Zagrepčanka, već dugi niz godina živi u Beogradu gde je pre par godina držala kreativne radionice pod nazivom InstAcademy u okviru kojih je prenosila svoje znanje o brendiranju na Instagramu, kako sebe, tako i svojih proizvoda ili biznisa, ali i o svim ostalim Insta trikovima.

A post shared by Iva Chu (@iva_chu) on


– Pre nekoliko godina, zarada od društvenih mreža je bila ezoterija, a danas vrlo transparentan posao. Savete ne volim da delim, ali smatram da je najbitnije u životu pronaći nešto u čemu ste stvarno dobri i uhvatiti se toga – kaže Iva koja i sama sarađuje sa mnoštvom poznatih brendova i najbolji je primer da zarada preko Instagrama u Srbiji nije maštarija već može biti jako unosan posao.

A post shared by Iva Chu (@iva_chu) on


Ono zbog čega je na hiljade žena religiozno prati je odličan modni ukus, bjuti saveti koje sa svojim pratiocima nesebično deli, ali ponajviše duhoviti i originalni opisi fotografija koji su već nadaleko prepoznatljivi.

Iako je uvek besprekorno stilizovana, Iva nam je otkrila da ne prati Nedelje mode, i ne zna koji je dizajner izbacio koju kolekciju.

– Meni je bitno da se sjajno osećam u krpama koje sam stavila na sebe svakog dana. Sad sledi kliše, ali istina -kad se dobro osećaš iznutra, refleksija na spoljašnjost je neizostavna – kaže ona.

Kao Instagram stručnjaka nismo mogli da propustimo, a da je ne pitamo koji tip objave na Instagramu bez greške garantuje veliki broj lajkova.

– Ovo je jedno teško pitanje. Ne znam puno o tajnim cakama. Ono što je meni bitno je kadar. Dakle, jasna simetrična fotografija, nikakva iskrivljenost – otkriva.

Što se planova za budućnost tiče, iskreno kaže da je naučila da grčevito ne planira.

– Imam jasnu ideju šta bi od sebe u budućnosti htela, lagano i vredno radim na tome, ali puštam da život sam posloži situacije. Nikad ne radim stvari ako stopostotno ne osećam da je trenutak – kaže nam Iva, a mi ne sumnjamo da će joj se sve što je zacrtala i ostvariti.

I.K.