Zapalite metabolizam dijetom Velikog doručka: 10 kg manje za mesec dana!

Doručak od 600 do 850 kalorija pre 9 sati ujutro delovaće kao saveznik metabolizma, drastično će podstaći mršavljenje, uravnotežiće hormone i sagoreti masne naslage

Doručak je najvažniji obrok u danu jer obezbeđuje potrebnu energiju za ostatak dana, pa maksima dijete „Velikog doručka“ Danijele Jakubovic se bukvalno zalaže za realizaciju izreke „Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah“.

U svojoj knjizi „Dijeta velikog doručka“ Jakubovic tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija pre 9 sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje i uravnotežiti hormone i sagoreti masne naslage.

Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Ako se pridržavate svih pravila dijete, za 30 dana možete da smršate i do 10 kilograma, a istovremeno da jedete sladoled, picu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju“, kaže Jakubovic.

Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

„Doručak je važno da jedete već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve nedelje će se prilagoditi i buditi gladni“, ističe Jakubovic.

Što može da se jede

Svaki dan počinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 belanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mafina sa sirom, žitnih pahuljica s 200 ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan: jedan doručak treba da se sastoji od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljenih hidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog dezerta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedna porcija voća. Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa skrobom i dve porcije voća.

izvor.express.hr

Komentara
Očitavanje..