Kada se radi dezinfekcija poslovnog prostora?

Ukoliko želite da svoj poslovni prostor učinite bezbednim i sigurnim mestom kako za svoje zaposlene tako i za klijente potrebno je da posebnu pažnju obratite na metodu dezinfekcije. 

Samo ćete ispravnom dezinfekcijom uspeti da eliminišete patogene mikroorganizme ili da im inhibirate dejstvo koje kod njih može biti izuzetno jako. 

Šta je dezinfekcija poslovnog prostora?

Ovo je jedinstven proces za koji je potrebno pre svega znanje, stručnost ali i ekipa koja će sve to sprovesti u delo na potpuno bezbedan, siguran i zdrav način. 

Dezinfekcija poslovnog prostora se sprovodi na predmetima, ali i u prostorijama na kojima je potrebno da se eliminišu patogeni mikroorganizmi odnosno da se inhibira njihovo dejstvo. 

Na našim prostorima je najzastupljenija hemijska dezinfekcija koja podrazumeva upotrebu 

Dezinfekcija je proces koji se sprovodi na predmetima i u prostorima na kojim je potrebno eliminisati patogene mikroorganizme ili inhibirati njihovo dejstvo. Kod nas je najzastupljenija hemijska dezinfekcija upotrebom dezinficijenasa koji uništavanjem ili oslabljivanjem mikroorganizama sprečavaju njihovu sposobnost inficiranja ljudskih ili životinjskih organizma i širenje zaraznih bolesti.

Zbog čega se vrši dezinfekcija poslovnog prostora? 

Praksa je pokazala da postoji tri razloga zbog kojih je preporučljiva dezinfekcija poslovnog prostora. Najčešći razlog za dezinfekciju jeste preventiva – koja se realizuje kako ne bi u vašoj kancelariji ili bilo kom drugom poslovnom prostoru došlo do širenja raznih mikroorganizama na određenom području. 

Drugi razlog za dezinfekciju poslovnog prostora jeste neophodnost ukoliko je već došlo do zaraze i ova vrsta dezinfekcije se primenjuje na prostoru odnosno određenim predmetima koji su bili u kontaktu sa zarađenim organizmima. Ovo je i takozvana tekuća dezinfekcija koja se realizuje u kontinuitetu, konstantno dokle god postoji zaraza na određenom mestu. 

Treći oblik dezinfekcije poslovnog prostora jeste takozvana završna dezinfekcija kojoj stručna lica pristupaju po prestanku zaraze u nekom objektu. Ona se sprovodi jednokratno i to na način pošto se svi predmeti i objekti koji su bili u kontaktu sa obolelim licima detaljno dezinfikuju. 

https://images.unsplash.com/photo-1628177142898-93e36e4e3a50?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=870&q=80

Kako pripremiti poslovni prostor za dezinfekciju? 

U sam proces pripreme spada svakako i kompanija koju ćete angažovati da dezinfikuje određene poslovne prostorije. Iako ovo naizgled je veoma lak zadatak – u praksi to i nije baš tako. Vama je potrebna pre svega licencirana kompanija sa stručnim kadrom koji prilikom dezinfekcije koriste preparate preporučene i odobrene od nadležnog ministarstva

Jako je bitno da stručnjaci koji rade dezinfekciju poslovnog prostora imaju sve potrebne papire i dozvole koje vam garantuju da hemijska sredstva koja se koriste su bezbedna kako za životinje tako i za ljude. 

U trenutku kada se odlučite za kompaniju, potrebno je da pripremite i sam prostor.

Pre nego što stručni tim zakuca na vrata vaše kancelarije važno je da vi samostalno ili sa svojim timom uklonite razne fizičke nečistoće i prljavštine. Izvršite sanitarno pranje vrućom vode, i tek po isušivanja prostorija možete da otvorite vrata stručnjacima koji će izvršiti dezinfekciju poslovnog prostora. 

Za metod dezinfekcije jako je bitno kakvi se preparati koriste, a oni moraju pre svega da budu registrovani i odobreni za upotrebu. Takođe, jako je važno da aparati nisu škodljivi za ljude koji borave i rade u određenom poslovnom prostoru, ali i da nisu agresivni za materijal na koji se nanose. 

Birajte one preparate za dezinfekciju poslovnog prostora koji su prijatnog mirisa i da deluju na široki spektar mikroorganizama koje je potrebno eliminisati. 

Što više dezinfekcije – to je savet svih lekara

Epidemija virusa korona je uverila ljude u važnost dezinfekcije, ali jako je bitno da svi mi budemo svesni da korona nije jedina koja preti poslovnom prostoru. 

Bilo da imate malo, srednje ili veliko preduzeće sigurni smo da svakoga dana dolazite u kontakt sa mnoštvo klijenata, ili jednostavno vaš broj zaposlenih se ne svodi na jednog ili dvojicu zaposlenih. 

U svakom slučaju jako je bitno da prostorija u kojoj zaposleni ali I klijenti borave bude spremna, čista i bezbedna. Kako ne bi došlo do širenja raznih zaraza, svako odgovorno lice mora da vrši redovnu dezinfekciju poslovnog prostora. 

Iako postoji na interenetu dosta video materijala kako da sami izvršite dezinfekciju naš vam je savet da za to angažujete kompaniju koja će vam dati garanciju na svoje usluge. 

Vaše je samo da dobro pripremite prostoriju kako bi metoda dezinfekcije bila uspešna, a ne morate ni previše da brinete jer svi preparati koji se koriste su potpuno biološki. To znači da nisu škodljivi za okolinu, nisu škodljivi ni za ljude, ne oštećuju materijal u poslovnom prostoru ali i deluj ubrzo i efikasno. 

Preparati koji se koriste za dezinfekciju poslovnog prostora imaju preporuke i dozvole nadležnog ministarstva Republike Srbije, ali i potpuno su bezbedni za korišćenje. To znači da ćete u najkraćem mogućem roku moći da nastavite sa svojim poslovnim aktivnostima.

Komentara
Očitavanje..