Kako da organizacija venčanja protekne što lakše?

Venčanje predstavlja jedno od najlepših događaja u životu svakog pojedinca. To je dan o kome su mnoge žene maštale, još kao male devojčice, zamišljajući svoju bajkovitu venčanicu i predivan ambijent u kome će izgovoriti čuveno da” čoveku svog života.

Ponekad pripreme za venčanje mogu da traju veoma dugo i samim tim da budu veoma stresne. Od odabira savršene venčanice i odela, do idealne lokacije i odličnog benda koji će da napravi fenomenalnu atmosferu…svaki detalj mora da bude precizno i na vreme isplaniran.

Bez obzira da li ste se odlučili da sami organizujete svoj najlepši dan ili to planirate da prepustite nekom drugom, ukoliko želite da pripreme proteknu lako, evo nekoliko korisnih saveta koji će vam biti od velike pomoći.

priprema za vencanje
Izvor: pixabay.com

#1 Angažujte profesionalce koji će sve uraditi umesto vas

Pripreme venčanja mogu da budu stresne, naročito ako je organizacija venčanja u Beogradu ili nekom drugom većem gradu u pitanju, kada je stvar bolje prepustiti profesionalcima. Pored toga što su vrhunski poznavaoci svog posla, njihovo iskustvo u organizaciji proslava je zlata vredno.

Po rečima mnogih, zaista je sve lakše uz pomoć iskusnih ljudi koji su usavršili svaki detalj prirpemanja bitnih događaja. Bilo da se radi o dekoraciji sale, protokolu, hrani koja će biti poslužena, fotografima koji će beležiti sve divne trenutke ili bendu koji će biti idealno rešenje za sve goste, svaku stavku će dobar profesionalac rešiti u najkraćem mogućem roku, baš onako kako ste vi to zamislili.

Na vama je samo da to prepustite onima koji drže sve to u malom prstu i koji će na najbolji mogući način da ispune sva vaša očekivanja. U međuvremenu, preostaje vam da uživate u tom bajkovitom procesu pripremanja vašeg nezaboravnog venčanja

#2 Počnite na vreme sa organizacijom venčanja

Vreme je najvrednija stvar koju možete da posedujete jer je ono nezaustljivo i ne može nikada da se nadoknadi. Zato je dobro isplanirano vreme jedna od najboljih veština koju možete da usavršite, ne samo kada govorimo o organizaciji venčanja, već generalno u životu.

Ako ste zakazali svadbu u narednih godinu dana, počnite polako ali sigurno da rešavate jednu po jednu stvar. Dve stvari su ključne, kako bi vam u samom početku organizacija bila olakšana. Prvo, zakažite salu minimum šest meseci unapred, u suprotnom rizikujete da na dan vašeg venčanja neće biti slobodna.

Drugo, isto važi i za muziku koja će biti zadužena za vrhunsku atmosferu. Ponekad je potrebno i do godinu dana unapred da se rezerviše dobar bend u Beogradu, ako želite da vam vaš omiljeni bend bude na raspolaganju za venčanje. 

Kada te dve stvari budete rešili u startu, sve drugo će teći mnogo lakše ukoliko se dobro isplanirate.

#3 Napravite detaljan spisak i krajnji rok za svaku stavku

Ako ste se odlučili da sami organizujete proslavu venčanja, pored toga što ćete početi sa pripremama na vreme, ne zaboravite da napravite detaljan spisak koji će da sadrži gotovo svaku stavku sa krajnjim rokom za njeno rešavanje.

U te stavke spadaju prvenstveno krupne stvari, kao što su: prostor gde će se održati venčanje, bend koji će svirati, matičar, dekoracija koja će dominirati u sali, venčanica i odelo koje ćete nositi tog dana, pozivnice, ketering…pa sve do najsitnijih detalja kao što su: ukosnice za kosu kada budete đuskali, obuća i odeća u koju se kasnije budete presvlačili i slično. 

Za svaku od njih predvidite krajnji rok do koje one moraju biti obavljene, jer ćete uz dobru vremensku organizaciju i disciplinu postići mnogo i izbeći nepotreban stres i nepredviđene okolnosti.

#4 Imajte plan B za sve bitne stvari na vašem venčanju

Iako se pripreme obave perfektno mesecima unapred, ponekad se dešavaju neželjene situacije koje prete da upropaste taj dugo očekivani dan. Kako biste izbegli katastrofu koja može da vas zadesi – kao nevreme na vašem venčanju na otvorenom ili nestanak struje u sali, uvek je potrebno da imate plan B koji će biti spas u tim okolnostima.

Porazgovarajte sa menadžerom restorana u kom organizujete venčanje, da bi ukoliko dođe do takvih okolnosti, znali šta možete da učinite kako bi se venčanje nastavilo u najboljem redu. Takođe, ukoliko smatrate da će vam venčanica i visoke štikle biti preveliki teret za ceo dan, pripremite drugu, opušteniju haljinu i ravne cipele koje će vam biti idealne za đuskanje do kasnih sati.

#5 Shvatite organizaciju kao igru, a ne kao obavezu

Mnogi upadnu u začarani krug tokom višemesečne organizacije koja počinje da im predstavlja mučnu obavezu, umesto da shvate to kao igru čiji je cilj da se napravi fenomenalan dan za pamćenje.

Način na koji ćete pristupiti planiranju i stav koji ćete zauzeti na početku, mnogo će uticati na krajnji uspeh i kvalitet vašeg venčanja. Ako se potrudite da s ljubavlju prihvatite sve te slatke muke koje vam se nađu na putu, bićete srećni i ponosni na sebe, kao i na svaku sitnicu koja će biti deo vašeg nezaboravnog slavlja!

Foto pixabay.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..