Zašto je leto najbolje vreme za početak bavljenja jogom: Preporodite telo

Koliko ste puta sebi rekli “moram ovo da probam”? Niste u jednini. Mnogo je onih koje joga svojim nevidljivim konopcima privlači baš zbog te sposobnosti što nadvladava um, dušu i telo.

 

Spajajući ih u jedno, joga neguje naše biće i zaista nam omogućava da se izdignemo iznad svojih mogućnosti.

 

Međutim kao i pri svim prvim koracima, i kada se započinje sa jogom, to može da bude teško. Ovom prilikom smo uz vas kako bismo vas malo pogurali u tom smeru, i naveli da ne odustanete i pre nego što ste zaista počeli.

Leto je pred nama, a letnji meseci su najbolji za uranjanje u svet joge. Udahnite duboko i prođite sa nama kroz razloge za početak bavljenja jogom u vreme velikih vrućina.

Foto: Pixabay
Pre svega leti su dani najduži i treba ih iskoristiti do maksimuma.

Dobijamo na raspolaganje neverovatnih 15 sati dnevne svetlosti, koje možemo upotrebiti da rasteretimo svoj duh i telo. Potpuno nov vid treninga, relaksacije i rutine u vidu joge omogućiće vam da dan ispunite kvalitetnim segmentima.

Kako letnji dani budu odmicali, tako će temperatura rasti a vi ćete biti sposobniji za vežbanje, jer su mišići na višim temperaturama fleksiblniji nego na niskim. Ako zaista želite da izazovete svoje telo i um, razmislite o postavci joga prostirke u dvorištu.

 

Leti imamo mnogo više energije da se fokusiramo na nas same

Kako dani postaju sve duži i vi sve više vremena provodite na Suncu, povećava se i vaša zaliha vitamina D. Samim tim u vašem organizmu se nalazi više energije, a upravo ona je potrebna za zahtevne joga vežbe. Nov nivo energije možete da iskoristite kao motivaciju da prigrlite jogu i njene prednosti.

Joga blagotvorno deluje na vaš um i donosi vam brojne benefite

Joga veoma učinkovito deluje na smanjenje nervoze i stresa, kao i na eliminaciju negativnih misli. Osim toga ona nam omogućava bolju pokretljivost i daje veću snagu da se suočimo sa dnevnim izazovima. Praktikovanjem joge postajete svesni svojih mogućnosti i javlja se u vama želja za pomeranjem istih.

Foto Pixabay
Izvor/Autor SrbijaDanas
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije