Zašto je leto najbolje vreme za početak bavljenja jogom: Preporodite telo

Koliko ste puta sebi rekli „moram ovo da probam“? Niste u jednini. Mnogo je onih koje joga svojim nevidljivim konopcima privlači baš zbog te sposobnosti što nadvladava um, dušu i telo.

 

Spajajući ih u jedno, joga neguje naše biće i zaista nam omogućava da se izdignemo iznad svojih mogućnosti.

 

Međutim kao i pri svim prvim koracima, i kada se započinje sa jogom, to može da bude teško. Ovom prilikom smo uz vas kako bismo vas malo pogurali u tom smeru, i naveli da ne odustanete i pre nego što ste zaista počeli.

Leto je pred nama, a letnji meseci su najbolji za uranjanje u svet joge. Udahnite duboko i prođite sa nama kroz razloge za početak bavljenja jogom u vreme velikih vrućina.

Foto: Pixabay
Pre svega leti su dani najduži i treba ih iskoristiti do maksimuma.

Dobijamo na raspolaganje neverovatnih 15 sati dnevne svetlosti, koje možemo upotrebiti da rasteretimo svoj duh i telo. Potpuno nov vid treninga, relaksacije i rutine u vidu joge omogućiće vam da dan ispunite kvalitetnim segmentima.

Kako letnji dani budu odmicali, tako će temperatura rasti a vi ćete biti sposobniji za vežbanje, jer su mišići na višim temperaturama fleksiblniji nego na niskim. Ako zaista želite da izazovete svoje telo i um, razmislite o postavci joga prostirke u dvorištu.

 

Leti imamo mnogo više energije da se fokusiramo na nas same

Kako dani postaju sve duži i vi sve više vremena provodite na Suncu, povećava se i vaša zaliha vitamina D. Samim tim u vašem organizmu se nalazi više energije, a upravo ona je potrebna za zahtevne joga vežbe. Nov nivo energije možete da iskoristite kao motivaciju da prigrlite jogu i njene prednosti.

Joga blagotvorno deluje na vaš um i donosi vam brojne benefite

Joga veoma učinkovito deluje na smanjenje nervoze i stresa, kao i na eliminaciju negativnih misli. Osim toga ona nam omogućava bolju pokretljivost i daje veću snagu da se suočimo sa dnevnim izazovima. Praktikovanjem joge postajete svesni svojih mogućnosti i javlja se u vama želja za pomeranjem istih.

Foto Pixabay
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..