Marija se OVAKO ponašala u braku, kažu zato se i razvela. Da li je Vladimir slika i prilika Balkanca?

Dugo se šuškalo

Dugo se šuškalo o tome, a sada je i konačno potvrđeno da Marija Kilibarda i Vladimir Radmanović stavljaju tačku na svoj brak.

Kako piše „Blic“, na zajednicu koja je potrajala svega godinu dana oni su rešili da stave tačku zbog „nepomirljivih razlika u karakterima“, što je izlizana floskula kojom parovi obično pokušavaju da zabašure nešto ozbiljnije. Ispostavilo se da je tako i ovog puta, jer, kako otkriva izvog „Blica“, ono u čemu je zapravo bio problem je to što je Marija nakon venčanja nastavila da živi isto kao i pre braka, što je Vladimiru koji vodi mirniji i povučeniji život jako smetalo.


I tako je jedan brak u kome, kako tvrde njihovi prijatelji, i dalje ima ljubavi, propao zbog tipičnog balkanskog stava. Zna se kakva bračna pravila važe na našim prostorima – dok se ne udaš, ne dao ti bog da do kontejnera prošetaš nenapirlitana, moraš da se krećeš i družiš, da budeš vazda nasmejana i raspoložena, nikad teške teme, nikad bilo kakav stres. E, a onda kad dođete do oltara, od sutra se okreće novi list jer svi podrazumevamo da si to zapravo i priželjkivala sve vreme.

Odmah nakon venčanja ćeš, dakle, neseser sa šminkom odložiti za posebne prilike (dakle, venčanja, sahrane i slična okupljanja na kojima ćeš se pojaviti u pratnji muža), haljine, cipele i frizure kojima si i skrenula pažnju muža na sebe sada ćeš da zaboraviš ,opasaćeš kecelju i baciti se na kućevne poslove i svoju pravu misiju – da od zajedničkog doma napraviš dom.

To što si imala život i karijeru pre udaje apsolutno nikog ne interesuje, jer svi znamo da žena nakon udaje (ako misli da bude prava žena) na karijeru mora da zaboravi, kao i na prijateljice koje su većinski glupe kokoške koje rade samo na sejanju zle krvi između supružnika (prijatelje, ako muž drži do sebe, nikada nije ni imala, a i ako jeste, nakon što je potpisala venčani list, sigurno su nestali).

Muž, to nam je jasno, nastavlja dalje sa svojim životom kakav je vodio i pre tog ogromnog životnog preokreta zvanog brak. Ako je bio miran i povučen, kućevan i domaćinski tip – tim bolje po ženu. Ako nije, s punim pravom može da nastavi sa razuzdanim životom i bančenjem jer on je glava kuće. Žena je stub, a svi znamo da stub ima da stoji u mestu i ćuti.

Ne znamo kako je Mariji, rođenoj i odrasloj u Srbiji, pošlo za rukom da život provede na Balkanu a ne nauči kako brak treba i mora da izgleda na ovim prostorima, i za to će platiti skupu cenu. A ta cena sastoji se u tome da će joj biti vraćena njena sloboda i njen život. Kakva agonija, zar ne?

T.G.
Foto Profimedia
Izvor/Autor Žena
Komentara
Očitavanje..