BILJKE

Biljke su definitivno najprirodniji i najzdraviji način da svojoj vagini vratite mladalački izgled. Tako biljka pod imenom Pueraria Mirifica podstiče genitalna tkiva da se regenerišu, i time suze vaginu. Ova biljka uz to vraća prirodni hormonalni balans ali i štiti od raka grlića materice. Još jedna biljka pod imenom Curcuma Comosa pomaže – ona leči vaginalnu suvoću, zateže vaginalne mišiće i štiti od prolapsa vaginalnog zida.

Kegelove vežbe možete raditi uvek i svuda
KEGELOVE VEŽBE MOŽETE RADITI UVEK I SVUDAFOTO: PROFIMEDIA

KEGELOVE VEŽBE

One su, kao što znamo, obavezne za održavanje vagine, a sjajna stvar je što možete da ih radite uvek i svuda, a da to niko čak ni ne zna. Naravno, imajte na umu da se vagina neće suziti preko noći, moraćete da budete malo strpljiviji, ali redovno i uporno radite vežbe i razlika će biti primetna.

ISHRANA

Trebalo bi da unosite hranu bogatu fitoestrogenima jer oni poboljšavaju elastičnost vaginalnih zidova i utiču na sužavanje vagine. Neke od namirnica koje sadrže fitoestrogene su nar, šargarepa, soja, susam i piskavica. Naravno, imajte na umu da u njima ima samo par mikrograma fitoestrogena, pa ćete morati da ih unosite više kako biste osetili korist od njih.

VEŽBAJTE JOGU

Par poza u jogi, poput „mosta“ i „poze deteta“ su sjajne za sužavanje vagine, a naravno, celo telo osetiće boljitak ako krenete da se bavite jogom.

I naravno, imajte na umu da su ovi načini sasvim bezbedni i prirodni, i da im u skladu sa tim treba vremena da pokažu rezultate.

(curejoy.com)

T.G.