Modni saveti – kako se oblačiti u četrdesetim?

Želja za lepim izgledom, atraktivnošću i dobrim stilom svojstvena je svim ženama, bez obzira na godine. Ipak, kada uđete u četrdesete, potrebno je otarasiti se nekih odevnih komada i obratiti pažnju na odeću koju nosite.

Kako ne biste izgledale ni previše mlado, jer niste više devojčica, a ni previše staro, jer niste baka, potrebna je mera u odabiru odeće, kao i dobar ukus i stil.

Ukoliko ste zakoračile u svoje četrdesete i niste sigurne koji je najbolji način da istaknete svoje adute i prikrijete ono što vam se manje dopada u svom izgledu, u nastavku teksta otkrijte naše modne savete i pročitajte kako da budete lepe i stilizovane u četrdesetim

Pronađite savršen modni stil u svojim četrdesetim

U vašoj potrazi za savršenom i kvalitetnom garderobom čekaju vas svi poznati brendovi odeće na jednom mestu u Novom Sadu, u BIG Fashion centru, koji okuplja sve popularne prodavnice na jedno mesto, te kupovinu čini značajno jednostavnijom i kvalitetnijom. 

Četrdesete su godine kada ste poučene životnim iskustvom i dovoljno zrele, pa već imate izgrađen stil, ličnost i karakter. Sve to je važno izneti na pravi način i napraviti ravnotežu između previše mladalačkog i starog izgleda, jer ne spadate ni u jednu ni u drugu kategoriju. Pronađite savršenu formulu odevanja u vašim četrdesetim i zablistajte. 

Nosite ono što vam lepo stoji – odeću prilagodite svojoj građi 

Ovo je univerzalno pravilo koje je primenljivo u svim životnim dobima, a u četrdesetim je osnova i temelj dobrog stila i ukusa. Nemojte nositi neki komad odeće samo zato što je u tom momentu u trendu. Na prvom mestu je sklad vaše građe, godina i ukusa, pa tek onda obratite pažnju na modne komade koji su IN u sezoni. 

Birajte odeću koja će najlepše od vašeg kompletnog izgleda isticati u prvi plan, a sve nedostatke koji vam ulivaju nesigurnost, učiniti neprimetnim.

Vaša građa i linija tela diktiraju kakav kroj i dezeni su najbolja opcija za vas, zato je najbitnije birati odeću koja lepo pristaje vašem telu

Basic komadi i dobar jeans su uvek u trendu bez obzira na godine

Trendovi dolaze i prolaze, smenjuju se generacijama, pa se ponovo vraćaju. Ono što svaka žena treba da ima u svom garderoberu su basic komadi odeće koji su uvek pun pogodak i sa kojim ne možete da pogrešite. 

Farmerice su univerzalni modni komad koji je adekvatan izbor bez obzira na godine i godišnje doba. Ono što je važno je da obratite pažnju na kroj farmerki koji će najbolje odgovarati vašoj građi, kilogramima i visini. 

Ukoliko imate koji kilogram viška idealno bi bilo birati tamne farmerice užeg kroja, koje vas neće presecati na stomaku i isticati male nedostatke. Sem toga, odličan izbor bi bile i zvoncarice koje će se odlično kombinovati uz potpetice i učiniti vaše noge vizuelno dužim, a telo tanjim.

Basic komadi i farmerice su uglavnom i komforna odeća koja se lako kombinuje sa ostatkom outfita. Učiniće da izgledate mlađe i modernije, pa ćete u ovakvim kombinacijama sigurno ostaviti dobar utisak. 

prikaz složene garderobe
https://www.pexels.com/photo/clothes-hanged-on-clothes-rack-3965545/

Kako kombinovati dezene i boje?

Kada su u pitanju boje i dezeni koji su adekvatni naići ćete na pregršt različitih mišljenja i stavova. Što je, donekle, i normalno. Naš savet je da birate ono što najviše pristaje vašem stilu i karakteru, ali da ih pažljivo kombinujete.

Neutralne boje su opcija koja vam ne daje prostora za grešku. Pastelne boje i jednostavne kombinacije će uvek biti dobar izbor, naglašavajući vašu eleganciju i mladolikost. 

Ipak, ukoliko ste ljubitelji šara i jarkih boja, ne znači da treba da ih se odreknete zauvek. Saveti su da treba izbegavati krupne šare, printove, cvetove i kocke, naročito ukoliko ste krupnije građe. Sem toga što će učiniti da izgledate krupnije, učiniće vas i starijim nego što jeste. 

Ukoliko volite šarenolikost, preporučljivo je da kombinujete komade sa sitnijim šarama, kao što su npr. vertikalne uske pruge.

Možda ne volite monotoniju i želite da unesete malo boje i živosti u svoj garderober. U tom slučaju je bitno samo da ne pravite previše napadne kombinacije – manje je više! Kombinacija neutralnih boja i jednostavnih krojeva sa jednim komadom jarke i atraktivne boje bi mogao da bude pun pogodak.

Koja je prava dužina suknje za dame u četrdesetim?

Odmah treba istaći da je prava suknja ona u kojoj se osećate lepo i udobno.

Najbolje bi bilo da ne preterujete ni u jednom slučaju i da pronađete zlatnu sredinu. Previše kratka suknja bi mogla da izgleda neukusno i bez stila, dok bi previše dugačka mogla da učini da izgledate starije nego što jeste. Idealna dužina suknje bi bila malo iznad kolena.

Ipak, kroj i tip suknje zavisi od vašeg tela i građe. “A suknje” su suknje koje pristaju većini žena, a naročito ukoliko imate šire kukove ili ramena. Savršeno će ispratiti liniju oko vaših kukova, a nakon toga se blago širi u slovo A. Na taj način prekriće sve nedostatke, a istaći samo najbolje od vaše građe.

Obratite pažnju na kvalitet garderobe

Kako biste izgledalo stilizovano i elegantno važno je i da obratite pažnju na materijal odeće koju kupujete. 

Nije obavezno da vaša odeća bude skupa kako biste izgleda lepo i moderno. Dobar ukus ne podrazumeva uvek skupu garderobu i vrtoglave cene. Važno je da vaša odeća bude dobro odrađena, kvalitetna i prijatna za nošenje. Ukoliko se vi osećate lepo u njoj, to će se videti i spolja. 

Možda četrdesete i nisu nove tridesete, ali su četrdesete sigurno pravo vreme da izgledate sofisticirano, ženstveno i elegantno. Četrdesete su pravo vreme da se tako i osećate!

Komentara
Očitavanje..