Najlakši gubitak kilograma: SEKS DIJETA! Reši se masnih naslaga uz pomoć PARTNERA! Evo kako i koliko…

Oduševićeš se!

Da li je seks dovoljno snažan “potrošač” energije da ga možemo smatrati čak i nekom vrstom fizičke vežbe koja će nam pomoći da izgubimo višak kilograma.

Istraživanja pokazuju da kod mlađih, zdravih žena seksualna aktivnost dovodi do trošenja 3,6 kalorija po minutu, što je oko 50 odsto energije potrošene pri umerenom vežbanju.

Da li je upravo u tome razlog, kakva je situacija kod muškaraca i kakvo ponašanje sa novim partnerom vam donosi nove kilograme ili topi stare?

Svi su mislili da se Emili SAVRŠENO OBUKLA, ali onda su videli kako izgleda SPREDA i svi su ŠOKIRANI detaljem na NJENIM GRUDIMA. A to je novi MODNI KRIK!

seks

Foto: Instagram Printscreen/couplegoals

Zabavljanje s novim partnerom može da i te kako da ugrozi vašu vitku liniju.

Ukoliko on ima manje zdrave navike u ishrani, ukoliko prestanete da idete na fitnes da biste oslobodili vreme da se češće viđate sa svojim dragim, ukoliko tokom zajedničkih obroka ne pazite koliko jedete ili – još gore – jedete isto koliko i on – stižu vam masne naslage munjevitom brzinom!

Evo kako sam se skockala za manje od 3.000 dinara, i to u centru Beograda

Međutim, “seks dijeta” može i da učini čuda za vašu liniju. Delom, to se pripisuje činjenici da s novim partnerom imamo češće, duže i strastvenije seksualne odnose a potrošnja kalorija nije zanemarljiva.

Ipak, nova istraživanja daju nam još bolji uvid u to šta se dešava s našim metabolizmom kad smo u novoj, srećnoj i strasnoj vezi.

Takav priliv serotonina, hormona sreće, direktno je povezan – pokazuju istraživači – s gubitkom kilograma. Serotonin šalje signal mozgu da pokrene metabolizam tako da se masne naslage munjevito pretvaraju u pogonsku energiju.

Tradicionalne sarmice bez kojih nijedna đurđevdanska trpeza ne može da prođe!

seks

Foto: Instagram printscreen/forjamiedornan

Naravno, to ne znači da treba da zaboravite na svoj fitnes program onog trenutka kad se zaljubite. Koliko god da ste srećni, na vašu težinu utiču i drugi hormoni, način ishrane, vežbanje.

A ako još niste našli svoju srodnu dušu, slobodno primenite i druge načine podizanja nivoa serotonina – to je hrana bogata triptofanima, kao što je mleko ili sočivo. Tako ste uvek na dobitku, čak i ako vaga ne pokazuje vašu idealnu težinu.

Foto Instagram
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije