Nervirate se zbog BUBULJICA NA GUZI? Prvi put čujete za OVO UKLANJANJE, ali odmah ćete probati

Vašim problemima dolazi kraj.

Godinama patite što imate hrapavu kožu zadnjice, mnoštvo bubuljica koje nikako ne možete ukloniti običnim tuširanjem. Nimalo nije seksi i to može samo odbiti muškarca. Zbog znojenja i iritacije u folikulima dlake na koži se skupljaju mrtve ćelije i bakterije što čini kožu osetljivu i podložnu izbijanju akni i mitisera.

Dajemo vam savete kako da uklonite bubuljice i mitisere sa kože zadnice.

Tuširanje uklanja glavne uzročnike bubuljica

Ukoliko ponekad, nakon vežbanja ili jurišanja po gradu umesto pod tuš duže ostanete u znojavoj odeći povećavate šanse za nastanak bubuljica na guzi. Znojava odeća je puna bakterija pa je najbolje odmah nakon vežbanja uskočiti pod tuš.

Pored običnog tuširanja, važno je da dva puta nedeljno radite piling celog tela, pogotovo zadnjice. Pomešajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku kašiku šećera i nežnim kružnim pokretima masirajte guzu ovim pilingom iz kućne apoteke.

tusiranje-1
Sedite 15 minuta na toplom peškiru

Zatvorene pore otvorićete uz pomoć pilinga, a u tome će vam dodatno pomoći i jedan jednostavan trik s peškirom. Nakon tuširanja nakvasite veći peškir u toploj vodi.

Temperaturu vode prilagodite sebi, odnosno neka bude onoliko topla koliko to vaša koža može podneti. Zatim sedite na peškir i kada se počne hladiti opet ga nakvasite u toploj vodi. Vlaga i toplina otvoriće pore zbog kojih nastaju bubuljice.

Benzoidni peroksid eliminiše višak ulja

Kako bi rešili problem akni na guzi potrebno je da kupujete kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak čisti mrtve ćelije kože, eliminiše višak ulja i sebuma u folikulima i tako sprečava dalje upalne procese.

Losioni s mlečnom kiselinom

Potražite losione za telo koje sadrže mlečnu kiselinu. Ona nežno čisti mrtve ćelije kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju bubuljica. Pre kupovine losiona za telo proverite sastav da biste bili sigurni da sadrži mlečnu kiselinu.

Salicilna kiselina uklanja mrtve ćelije

Salicilna kiselina pomaže uklanjanje mrtvih ćelija s površinskog sloja kože i čisti zapušene pore. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rešavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom koja deluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je da mesto sa bubuljicama tretirate nekoliko puta nedeljno da bi se videli rezultati.

SD

Komentara
Očitavanje..