Novi bazeni za obilje novih vodenih doživljaja!

Još malo, pa će nas buditi sveža i maglovita jutra. Ali, nema nikakve potrebe da nam jesen ili zima uskrate vodene užitke. Uz tople termalne izvore u Termama 3000 – Moravske Toplice leto traje još dugo u jesen.

 

Novo hotelsko kupalište – nova priča o heljdi

U najvećim termama u Pomurju, jeseni se mogu radovati oni koji narednih meseci planiraju odmor u Hotelu Ajda. Obradovaće vas potpuno renovirano unutrašnje hotelsko kupalište, čiji će novi dizajn – kao i dizajn hotela – karakterisati heljda, lokalno prekmursko žito. Velikom bazenu će se pridružiti novi dečji bazen s igralištem za najmlađe, bazen s poznatom i blagotvornom crnom termomineralnom vodom i dva masažna bazena. Odmorićete se u sobi za odmor s aromaterapijom ili u Ajdovoj soba za odmor na jastucima punjenim heljdinim ljušpicama. U saunama će vas sačekati dve nove finske saune, a tokom korišćenja saune, moći ćete da se odmorite u zatamnjenoj ili svetloj sobi za odmor. Kao gost Hotela Ajda, imate slobodan ulaz i u jedan od najvećih termalnih parkova u Sloveniji, u renoviranom unitrašnjem termalnom parku na dva sprata s brojnim bazenima i dva pokrivena tobogana. Do tamo možete stići iz hotela u bademantilu, peške kroz pokriveni i zagrejan hodnik Prekmurskog mosta i upoznati Prekmurje u malom: reku Muru, prekmurska žita, lekovito bilje i prekmurski med.

Obilje prekmurskih ukusa

U Hotelu Ajda s heljdom se srećete svuda, pa i u trpezariji, gde je redovna gošća u jelima šefa kuhinje Danila Čurmana. Na jelovniku ćete uvek naći nešto prekmursko, a poseban kulinarski doživljaj su večeri utorkom, kada se na tzv. Prekmurskoj večeri stolovi savijaju od prekmurskih specijaliteta, od bograča, devenica, bujte repe, dödolova i uštipaka. Odlična prilika da isporobate sve pomalo!

Jesenji odmor pod krovom od trske

 

Ako ne želite da boravite u hotelu, jesenji odmor u Prekmurju možete provesti u predivnim novim kućicama u Prekmurskom selu Ajda. Inspirisale su ih cimprače, tipične prekmurske kućice pokrivene slamom. Dnevni prostor s terasom u prizemlju je kao stvoren za predivne porodične trenutke. Uveče ćete se na gornjem spratu zaljuljati u prijatan san na jastucima koji su punjeni heljdinim ljuspicama. Takođe, u novim kućicama nećete biti uskraćeni za vodene užitke jer su od kupališnog kompleksa Terme 3000 udeljane samo na korak.

 

Obilje kretanja i opuštanja

 

U Termama 3000 – Moravske Toplice možete i u jesen učestvovati u mnogim besplatnim vežbana u vodi i na suvom. Ne više toliko vreli jesenji dani biće kao stvoreni za iznajmljivanje bicikala i istraživanje Prekmurja na dva bicikla ili za igru golfa na Golf terenu Livada s najdužom rupom u Sloveniji. Posle akcije priuštite sebi i prekmursko opuštanje u wellnessu: masaža bundevinim uljem odvešće vas na prekmurska polja, a masaža Panonska livada na prekmurske livade.

 

Istražite Prekmurje

Bukovniško jezero, toranj Vinarium u Lendavi, Otok ljubavi u Ižakovcima i vrt tropskih biljaka u Dobrovniku su obavezne znamenitosti za vreme boravka u Termama 3000 – Moravske Toplice. U Podeželskoj čokoladnici Passero u Tešanovcima ne zaboravite da kupite domaću čokoladu sa semenjem bundeve, koja će vas kod kuće svaki put iznova podsetiti na nezaboravan odmor u Prekmurju.

 

POGLEDAJTE VIŠE: Terme 3000 Moravske Toplice

Komentara
Očitavanje..