Malo drugačije leto: Osveženje usred slovenačkih zelenih livada

 Na reč leto obično nam se najpre prikrade pomisao na kamenitu plažu i more.

A ako bi vaše leto ove godine bilo malko drugačije? Osveženje možete naći i usred zelenih licada. I ne samo to, ako se budete zaputili u Prekmurje, u Sloveniji, tamo vas čekaju najrazličitiji oblici prave letnje zabave. Za vreme porodičnog letovanja važi porodični bonus, jer do dvoje dece boravi gratis. Prilikom ranih rezervacija do 31. maja možete iskoristiti i first miute popust.

 

 

Tobogan Aqualoop s punim okretom, gde je ubrzanje veće od trkačkog automobila, od 11. julija biće prvo ime spoljašnjeg akva-parka u Termama 3000 – Moravske Toplice.To je četvrti najveći tobogan u Evropi, a prema oceni američkog časopisa Architectural Digest spada u osam najstrašnijih vodenih tobogana na svetu! Drugo ime akva-parka je tobogan Kamikaza sa slobodnim padom, gde sa 22 metra uranjate u dubinu. Manje smeli se mogu zabaviti na toboganu sa zvučnim i vizuelnim efektima, kao i na porodičnim toboganima. Za veliko finale, termalni park možete pogledati još iz perspektive rode i priuštiti sebi rodin let na zip linu iznad tobogana i bazena.

 

 

Vodena zabava je moguća i po lošem vremenu: u potpuno renoviranom unutrašnjem termlanom parku na raspolaganju su krivudavi tobogani i mnogo prostora za sportiste i one koji žele da uživaju pored bazena, daleko od žamora. Za to će se s najmlađima pobrinuti Roda Viki, maskota termi, koja leti zbija same „rodastične“ vragolije.

 

 

Ako se i umorite od vodenih aktivnosti, možete otići na neki od sportskih terena u termama, na golf, ili osedlati bicikl i voziti po Prekmurskim ravnicama. Ako mislite da će prekmurska ravnica za vas biti mačji kašalj, skrenite na Goričku gde ćete se biciklizmom po tamošnjim brdima dobro zadihati.

 

 

Naravno, sve to nije moguće doživeti ako nemate odgovarajuću energetsku podršku.

Prekmurski burger u kombinaciji s prekmurskom limunadom, ili prekmurska večera u hotelu na kojoj ćete svom nepcu ugoditi autentičnim prekmurskim ukusima, vratiće vam snagu. Najslađi trenutak tokom dana pripada prekmurskoj gibanici ili njenoj modernijoj i veoma svežoj verziji Locati Panonii.

 

 

U Termama 3000 – Moravske Toplice možete boraviti u hotelima Livada Prestige, Ajda ili Termal, predivnim novim kućicama u Prekmurskom selu Ajda, koje su inspirisane tipičnim prekmurskim kućicama – cimpračama. Pokrivene su trskom, obogaćene drvetom, a veliki stakleni prozori donose im mnogo svetlosti. Kućice koje stoje samo na korak od bazenskog kompleksa, omogućavaju pravi doživljaj Prekmurja. Piknik večeri na terasi u najboljem društvu sasvim sigurno nećete zaboraviti!

 

Komentara
Očitavanje..