Tako se budite samo u Ptuju!

Plivanje i opuštanje u blagotvornoj termalnoj vodi. Golf i korišćenje saune. Jutarnje trčanje i opuštajuća masaža. Biciklizam i osnažujuće kupke. Tretmani za podmlađivanje i zdrava ishrana.

U Termama Ptuj su na prvom mestu briga o fizičkoj spremnosti, ugađanje i zajedno s njim aktivna regeneracija. Niz aktivnosti i načina opuštanja dopunjava i vežbanje joge, pomoću koje se gosti Grand Hotela Primus u sobi već pre doručka dobro probude i puni energije se prepuštaju novom danu.

Zašto baš joga?

U brzom tempu svakodnevice i prilikom dugotrajnih radnih napora, potrebno je posebnu pažnju posvetiti umirivanju misli i opuštanju tela. Upravo je to joga: oblik opuštanja, način napajanja energijom, vežba za bolje osećanje. Redovnim vežbanjem joge postupnu razvijamo harmoniju tela, uma i duše, što značajno doprinosi našem zdravlju. Povećavamo fizičku pokretljivost, snagu i izdržljivost. Dužim i postupnim vežbanjem, joga pomaže i pri razvoju koncentracije, optimizma, samopouzdanja, poštovanja i unutrašnje snage, strpljenja i više empatijskog odnosa prema okruženju i samom sebi. Vežbanje joge je pogodno za svakoga i u svakom starosnom uzrastu. Postoje brojne grane joge od kojih morate potražiti vstu koja najviše odgovara vašoj ličnosti i koja vam je najpotrebnija.

Pre doručka u sobi, preko dana u prirodi

40-minutni program joge, koji je sastavila sertifikovana instruktorka joge Polona Kolar, odskora je svakog jutra na raspolaganju na televizijama u hotelskim Grand Hotela Primus. Predznanje iz joge vam za vežbanje nije potrebno, samo morate pratiti uputstva instruktora. Za opremu nema brige – podloge za vežbanje su ponekad na raspolaganju u sobama ili ih možete pozajmiti na recepciji. I što je najlepše, vežbe preko dana možete ponoviti i na najlpešim tačkama u okolini hotela, koja je za vas potražila instruktorka. Recimo, na Vetrenjači zdravlja u parki pored Grand Hotela Primus, vežbe joge možete dopuniti vežbama za korekciju životnog stila, opsanim na svakome između kraka vetrenjače koji su obrasli mirisnom lavandom. Vrlo zgodno je i brdašce kraj ribnjaka iza hotela, gde za dodatno opuštanje brine žubor vode. Jogu možete da vežbate i u senovitoj zavetrini drveća na desnoj obali reke Drave u neposrednoj blizini termi u kojima ćete uživati u predivnom pogledu na moćni Ptujski dvorac.

Posle joge još na termalno opuštanje

Joga i meditacija se odlično dopunjuju i drugim vrstama opuštanja. U Wellness centru Valens Augusta u Grand Hotelu Primus možete izabrati različite masaže, kupke i tretmane lepote. Preporučljivo je da se posle njih okupate u termomineralnoj vodi, jer povećava njihov efekat. Kućanje u termomineralnoj vodi i inače opušta, poboljšava disanje i u telo unosi svežinu i lakoću.

Da li ste spremni da probate nešto novo? U Termama Ptuj će se pobrinuti o tome da se kući vratite preporođeni!

 

POGLEDAJTE VIŠE: Terme Ptuj

Komentara
Očitavanje..