Očistite creve i izbacite sve otrove: Napravite sami lek protiv bola, nadutosti i mučnine! (RECEPT)

Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije, srčanih bolesti i karcinoma.

Ako osećate mučninu, nadutost i bol u stomaku, vreme je da očistite svoja creva. Nemojte odmah trčati u apoteku i kupovati razne lekove, napravite sami svoj lek!

 

Pored navedenih tegoba, mnoge žene imaju problem i sa začećem, a za ovu smesu tvrde da je od velike pomoći. U pitanju su smokve i one se ubrajaju u najzdravije voće ali nisu svi upoznati sa njenom lekovitošću. Sveže ili sušene bogate su brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i vitaminima.

 

Smokva ima nisku kaloričnost i sadrži topiva prehrambena vlakna, vitamine i minerale. Sveže smokve su cenjene zbog antioksidansa kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogenska kiselina. Pored toga sveže smokve sadrže velike količine antioksidanskih vitamina kao što su vitamin A, E i K.

 

ZAVISNI OD LJUBAVI! Nemate pojma ŠTA se sve dešava u našem mozgu kada se ZALJUBIMO

foto: Shutterstock

Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije razorno delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije, srčanih bolesti i karcinoma. Takođe, istraživanja ukazuju da klorogenska kiselina uravnotežava visinu šećera u krvi.

 

Postupak pripreme:

U staklenu teglu staviti 40 suvih smokvi, pa preko sipati maslinovo ulje, tako da sve smokve budu potopljene. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 40 dana.

 

Primena:

Koristi se tako što se svakoga dana uzimaju po tri smokve, po jednu pre obroka. Ukusno je, a biće vam od ogromne pomoći!

Foto Profimedia
Izvor/Autor Stil/Kurir
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije