Pet saveta za odabir zavesa

Pre ulaska u nečiji dom, po prozorima i zavesama možete prepoznati kod koga idete, da li vole jednostavnost i svedenost ili estravaganciju i luksuz, minimalizam ili raskoš. Kakve god bile, zavese svakom prostoru daju poseban pečat, dozu ušuškanosti, topline i prijatne atmosfere i prozor je svakako lepši sa njima, nego bez njih. Kako bi se zavese uklopile u Vaš prostor, ali i način života, dobro je da obratite pažnju na sledeće savete do kojih smo došli istražujući ponudu firme Mega Lux.

#1 Birajte samo zavesu koja vam je potrebna

Ponuda zavesa je takva da imate veliku mogućnost izbora, ali kako Vas tako šarenolika ponuda ne bi zbunila, precrtajte sa spiska sve zavese koje se ne slažu sa vašim potrebama. Ukoliko želite privatnost tragajte za zavesama koje će ispuniti taj Vaš uslov, a to znači da Vam trebaju deblje zavese koje će obezbediti potpuni mrak koji toliko znači onima koji vole malo duže da spavaju, tako da su one odlične za spavaće i tinejdžerske sobe. Deblje zavese imaju svoju cenu, ali i svoje prednosti, zato što se one neće oštetiti od sunca i prostoru daju notu luksuza. Ako ne možete da se odlučite za deblje ili prozirne, rešenje je kombinacija, sa strane deblje da mogu da se sklone, a po sredini tanje koje propuštaju svetlost. Ukoliko niste klasičan tim, ne volite tradicionalnost, skloni ste modernim trendovima, istražite ponudu rolo i zebra zavesa.

#2 Kvalitet zavese zavisi od kvaliteta materijala

Na tržištu se mogu naći zavese od različitih materijala: tila, pamuka, svile satena, brokata…U zavisnodti od toga koji efekat želite da postignete zavesom, birate i materijal, Mega Lux zavese pružaju Vam mogućnost velikog izbora. Ukoliko želite da pošaljete utisak luksuza i komfora, birajte zavese od teške svile, samo da znate njih možete održavati samo pranjem na hemijskom čišćenju, nikako ih ne perite u mašini. Mešavina svile, pamuka i satena je mnogo češći izbor, zbog fantastičnih dezena, ali i lakšeg održavanja, peru se i u mašini, mada sigurnije je da ih operete na ruke. Pamučne zavese su sigurno izbog bez mogućnosti da pogrešite, idu uz bilo koji nameštaj, bilo koju boju zidova i uklapaju se u bilo koji ambijent poput boho stila ili nekog drugog, vama omiljenog.

#3 Pravi izbor zavisi od izbora prave boje

Kada birate boju za zavese, treba da znate da postoje neka pravila. Zavesu možete uklapati uz boju nameštaja i zidova, odnosno njenu boju stapati sa ostalim bojama u enterijeru ili ćete iskočiti iz okvira očekivanog i kupiti zavesu koja bojom odskače od tog prostora i privlači pažnju na sebe. Za manje sobe se preporučuju zavese koje se utapaju u boje enterijera, a za veće sobe preporučuju se zavese koje će bojom odskočiti od tog prostora. Nijansiranje boja u prostoru je jedan od najlepših načina dekoracije enterijera, u tom slučaju uvek birajte zavesu koja je iste boje kao zidovi ili nameštaj, ali za nekoliko nijansi svetlija ili tamnija, u zavisnosti da li je reč o tanjim ili debljim zavesama.

#4 Materijal sa štampom daje luksuznu notu zavesama

Kada birate zavese sa printom, treba da znate da one idu uz nameštaj jednostavnijih linija i boja, kako bi svojom neobičnošću razbile tu monotoniju. Ne očekujte da print bude nešto napadno i šareno, oni mogu biti vrlo suptilni poput tačkica, cvetića.

5# Trake za raskošniji izgled zavese

Ako se odlučite za slojevite zavese, tanje u sredini, a deblje sa strane, svakako da izgled možete da upotpunite trakama koje mogu biti od jednostavnih materijala, ali i kanapa koji su u trendu.

Komentara
Očitavanje..