Pre spavanja stavite luk na vrat, rezultat će vas iznenaditi

Ukoliko imate problema sa štitnom žlezdom luk može biti veoma koristan saveznik. Recept doktora Igora Knjazkina iz Moskve se pokazao kao jedan od najefikasnijih u stimulisanju rada štitne žlezde.

Recept:

Uveče pre spavanja isecite crveni luk po pola tako da iz njega krene sok. Sa obe polovine laganim kružnim pokretima dobro istrljajte vrat u predelu oko štitne žlezde.

Posle toga možete slobodno da legnete, ali nemojte da perete vrat, kako bi sok crvenog luka mogao da deluje preko noći. Na ovaj način se podstiče fukcija štitne žlezde. Recept je pogodan za osobe koje imaju probleme sa hipotireozom, odnosno smanjenom funkcijom štitne žlezde.

Luk ima brojna korisna svojstva, on prečišćava vazduh, ubija patogene i bakterije, čisti krv i sl.

Crveni luk sadrži puno vitamina i minerala, uključujući kalcijum, magnezijum, kalijum, mangan, vitamine C, K i B6. On će vam pomoći da budete zdravi, a može da spreči i razvoj nekih hroničnih bolesti.

Lep ukus čini luk sjajnim dodatkom u svim jelima. Može da se griluje, peče, karamelizuje i koristi svež u salatama. On neće dodati kalorije jelu, kao ni suvišni natrijum ili loše masti.

Izvor: zena.blic.rs

Kad štitna žlezda zakaže: Žene, ako primetite ove simptome, hitno idite kod lekara

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije