Razbijamo mit: Da li je porođaj u privatnom porodilištu zaista skup?

Buduće mame i trudnice koje vode trudnoću u privatnim ordinacijama pa na kraju i časte lekara, iz devetomesečne odiseje izlaze sa značajnim i neplaniranim troškovima.

Imajući ovu srpsku ustaljenu računicu na umu, onda se usluga privatnog porodilišta gde imate stalno praćenje toka trudnoće tokom 9 meseci i sam porođaj čini itekako predvidivom.

Jedino privatno porodilište kod nas u okviru programa 9na9 nudi kompletnu uslugu koju čini profesionalan i stručan nadzor tokom trudnoće, porođaj i nega bebe u prvim danima.

Mit 1 – porođaj košta oko 5 hiljada evra
Netačno. Za puno manji iznos imate mnogo više od samog porođaja. Za 270,000 dinara dobijate:
– Kompletne redovne mesečne preglede i analize
– Mogućnost da izaberete stalnog ginekologa koji će vašu trudnoću pratiti svih 9 meseci
– Stalnu dostupnost lekarskog tima (za bukvalno sva pitanja i nedoumice koje imate)
– Pretporođajnu psihofizičku pripremu
– Porođaj u porodilištu Opšte bolnice MediGroup koje je najsavremenije porodilište u Srbiji

Dobro, ali opet ko ima 270 hiljada dinara da plati odmah bilo bi sledeće pitanje naših žena, jer opet to nije mala suma.
Niko ne očekuje da taj novac izvadite iz džepa. Ne mora da bude plaćeno odmah. U okviru programa 9na9 cena vođenja trudnoće i porođaja je zapravo 30,000 dinara po mesecu trudnoće (ako iznos podelite na standardnih 9 meseci). Postoji i mogućnost kreditiranja od banaka.

Mit 2 – To je porodilište za poznate i razmažene
Pacijentkinje koje se porođaju u MediGroup su žene koje žive i rade blizu nas; naše
komšinice, koleginice, poznanice. U većini slučajeva to nisu žene koje su u javnom životu i koje se smeše sa naslovnica magazina. Pogledajte jednu od njih na kraju teksta i poslušajte njeno iskustvo.

Mit 3 –tamo ne mogu da odaberem lekara. Netačno.
Možete da birate ginekologa, babicu, anesteziologa koji će vam biti na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Najvažniji osećaj koji svaka mama ponese iz ovog porodilišta je osećaj da je imala stvari pod kontrolom i znala šta sleduje i zbog čega.
U cilju razbijanja mitova naglašavamo da je danas kada je trudnoća više postala dijagnoza nego drugo stanje, imućan svako ko je u prilici da daruje nov život i da zbog te veličanstvene uloge i ima pravo na ekskluzivan tretman. Ili kako je taj boravak u privatnom porodilištu jedna mama dobro definisala: bolnički uslovi, a kućna atmosfera.

Svoja iskustva iz privatnog porodilišta prenosi nam 27-godišnja Jelena Slaveski.

Komentara
Očitavanje..