Romantične letnje destinacije u kojima parovi uživaju

Približava se vreme za planiranje letnjeg odmora, a za one koje žele da ovo leto provedu sa dečkom ili mužem – zna se šta to znači!

Potrebno je pronaći romantične letnje destinacije koje važe za mesta u kojima parovi sa svih strana sveta uživaju prilikom odmora. Ove destinacije najčešće su ujedno i one koje se preporučuju za medeni mesec.

Zato – bilo da tražite idealnu letnju destinaciju za putovanje sa dečkom, mužem ili verenikom – ova mesta predstavljaju pravi izbor! 

Saznajte koje destinacije preporučujemo u redovima pred vama. 

#1 Sicilija – srce Mediterana koje razbuđuje čula

Siciliju ne zovu slučajno srcem Mediterana.

Ona nije samo na takvom geografskom položaju, već predstavlja i pravog reprezenta svega što Mediteran ima da ponudi. Od bogate istorije, preko fenomenalne hrane i još lepših plaža – Sicilija je prava romantična  letnja destinacija iz snova. 

Stvar koja Siciliju čini i praktičnom za domaće putnike, a pre svega mlade parove, jeste i to što se mogu uputiti autobusom na letovanje na Siciliji, ali do nje se može stići i kratkim letom avionom. 

Ono što Siciliju čini posebno preporučljivom za parove jesu mirne plaže, romantični italijanski restorani i još romantičnije uličice, ali i zalasci sunca koji pucaju sa svih strana. 

Osim toga, na Siciliji svaki par može pronaći baš ono što traži u destinaciji na kojoj će provesti letovanje. Tako će oni parovi koji na najveće ostrvo Mediterana idu da uživaju u svojoj intimi i odmore se uz zvuke talasa, pronaći savršene, mirne i prelepe plaže i intimne restorane, a parovi koji žele dobar provod na letovanju lako će naći življa mesta i klubove na ostrvu.

Zaljubljen par
Foto: unsplash.com

#2 Santorini – ostrvo iz najlepše bajke

Bajkovito ostrvo Santorini smešteno je usred šarenolikog pejzaža prelepih grčkih ostrva, a toliko je poznato po romantici da je teško da ćete sresti bilo koga ko vam na pomen romantične letnje destinacije neće k’o iz topa reći magičnu reč: Santorini.

Poznato po panorami koju je teško uporediti sa bilo kojom drugom, ali i po plažama sa kojih se ulazi u najčistije tirkizno more – ostrvo Santorini definitivno je destinacija koju želite da razmotrite prilikom planiranja najromantičnijeg letovanja do sada!

Toliko je romantično i lepo da se na Santorini neretko ide i radi dana koji će se pamtiti do kraja života – veridbe, a često i radi samog čina venčanja.

Bele kuće i brdovita arhitektura Santorinija stvaraju savršen kontrast sa tipičnim grčkim plavetnilom, koje je tek na po nekom mestu došlo do punog izražaja i uklopilo se u eksterijer divnih vila ovog ostrva. Uz rano planiranje putovanja, na Santoriniju je moguće pronaći povoljan smeštaj i avio kartu niže cene od uobičajene, pa ne čekajte – rezervišite svoje mesto na ostrvu iz bajke što pre!

#3 Nica – šarmantna destinacija za zaljubljene

Nica definitivno spada u neke od najšarmantnijih, ali istovremeno i najromantičnijih destinacija u Evropi. Mnogi tvrde da nema ničeg lepšeg za jedan par od uživanja na obali Nice i ispijanja kvalitetnog francuskog vina uz zalazak sunca i pogled na pučinu.

Mi bismo možda listi romantike na Nici dodali i vežbanje francuskih poljubaca?

Osim toga, šarmantni i romantični predeli Nice i njihovo istraživanje i upoznavanje savršen su način da se nauči više o istoriji ovog dela azurne obale, ali i čitave Francuske, a za to vreme i dožive najlepši zajednički trenuci.

Pastelne zgrade starog dela Nice i savršena kafa koju ćete popiti u nekom od brojnih kafića ove destinacije, pobrinuće se za to da u Nici razbudite sva svoja čula. Burna i duga istorija Nice vidi se i u arheološkim ostacima koji se nalaze kraj ovog gradića. 

Osim toga, treba smisliti i gde ćete sa partnerom provoditi romantične i nezaboravne letnje večeri. Noć na Nici možete ulepšati izlaskom u neki od sjajnih klubova, romantičnih restorana u kojima se služe tipična francuska jela, ili se prošetati Engleskom promenadom, koju sa jedne strane krasi prelepi Mediteran, a sa druge skoro pa beskrajni drvored najlepših palmi. 

Savršeno finale (ili možda predfinale) večeri, zar ne?

Osim ove, top tri letnje romantične destinacije, romantično letovanje možete provesti i na nekoj od manje dalekih destinacija, kao što su: Ada Bojana, Perast ili Dubrovnik. Tu su i egzotične daleke destinacije, među kojima se po romantičnoj atmosferi i popularnosti najviše izdvajaju Bali i Maldivi

Proslavite svoju ljubav na nekom od najromantičnijih parčadi planete!

Koja destinacija je vaš izbor? Jeste li već isplanirali letovanje? 

Provedite ga najlepše do sada i ne zaboravite – budite neodoljive – gde god da ste!

Foto unsplash.com
Izvor/Autor Avokado
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije