Romantične letnje destinacije u kojima parovi uživaju

Približava se vreme za planiranje letnjeg odmora, a za one koje žele da ovo leto provedu sa dečkom ili mužem – zna se šta to znači!

Potrebno je pronaći romantične letnje destinacije koje važe za mesta u kojima parovi sa svih strana sveta uživaju prilikom odmora. Ove destinacije najčešće su ujedno i one koje se preporučuju za medeni mesec.

Zato – bilo da tražite idealnu letnju destinaciju za putovanje sa dečkom, mužem ili verenikom – ova mesta predstavljaju pravi izbor! 

Saznajte koje destinacije preporučujemo u redovima pred vama. 

#1 Sicilija – srce Mediterana koje razbuđuje čula

Siciliju ne zovu slučajno srcem Mediterana.

Ona nije samo na takvom geografskom položaju, već predstavlja i pravog reprezenta svega što Mediteran ima da ponudi. Od bogate istorije, preko fenomenalne hrane i još lepših plaža – Sicilija je prava romantična  letnja destinacija iz snova. 

Stvar koja Siciliju čini i praktičnom za domaće putnike, a pre svega mlade parove, jeste i to što se mogu uputiti autobusom na letovanje na Siciliji, ali do nje se može stići i kratkim letom avionom. 

Ono što Siciliju čini posebno preporučljivom za parove jesu mirne plaže, romantični italijanski restorani i još romantičnije uličice, ali i zalasci sunca koji pucaju sa svih strana. 

Osim toga, na Siciliji svaki par može pronaći baš ono što traži u destinaciji na kojoj će provesti letovanje. Tako će oni parovi koji na najveće ostrvo Mediterana idu da uživaju u svojoj intimi i odmore se uz zvuke talasa, pronaći savršene, mirne i prelepe plaže i intimne restorane, a parovi koji žele dobar provod na letovanju lako će naći življa mesta i klubove na ostrvu.

Zaljubljen par
Foto: unsplash.com

#2 Santorini – ostrvo iz najlepše bajke

Bajkovito ostrvo Santorini smešteno je usred šarenolikog pejzaža prelepih grčkih ostrva, a toliko je poznato po romantici da je teško da ćete sresti bilo koga ko vam na pomen romantične letnje destinacije neće k’o iz topa reći magičnu reč: Santorini.

Poznato po panorami koju je teško uporediti sa bilo kojom drugom, ali i po plažama sa kojih se ulazi u najčistije tirkizno more – ostrvo Santorini definitivno je destinacija koju želite da razmotrite prilikom planiranja najromantičnijeg letovanja do sada!

Toliko je romantično i lepo da se na Santorini neretko ide i radi dana koji će se pamtiti do kraja života – veridbe, a često i radi samog čina venčanja.

Bele kuće i brdovita arhitektura Santorinija stvaraju savršen kontrast sa tipičnim grčkim plavetnilom, koje je tek na po nekom mestu došlo do punog izražaja i uklopilo se u eksterijer divnih vila ovog ostrva. Uz rano planiranje putovanja, na Santoriniju je moguće pronaći povoljan smeštaj i avio kartu niže cene od uobičajene, pa ne čekajte – rezervišite svoje mesto na ostrvu iz bajke što pre!

#3 Nica – šarmantna destinacija za zaljubljene

Nica definitivno spada u neke od najšarmantnijih, ali istovremeno i najromantičnijih destinacija u Evropi. Mnogi tvrde da nema ničeg lepšeg za jedan par od uživanja na obali Nice i ispijanja kvalitetnog francuskog vina uz zalazak sunca i pogled na pučinu.

Mi bismo možda listi romantike na Nici dodali i vežbanje francuskih poljubaca?

Osim toga, šarmantni i romantični predeli Nice i njihovo istraživanje i upoznavanje savršen su način da se nauči više o istoriji ovog dela azurne obale, ali i čitave Francuske, a za to vreme i dožive najlepši zajednički trenuci.

Pastelne zgrade starog dela Nice i savršena kafa koju ćete popiti u nekom od brojnih kafića ove destinacije, pobrinuće se za to da u Nici razbudite sva svoja čula. Burna i duga istorija Nice vidi se i u arheološkim ostacima koji se nalaze kraj ovog gradića. 

Osim toga, treba smisliti i gde ćete sa partnerom provoditi romantične i nezaboravne letnje večeri. Noć na Nici možete ulepšati izlaskom u neki od sjajnih klubova, romantičnih restorana u kojima se služe tipična francuska jela, ili se prošetati Engleskom promenadom, koju sa jedne strane krasi prelepi Mediteran, a sa druge skoro pa beskrajni drvored najlepših palmi. 

Savršeno finale (ili možda predfinale) večeri, zar ne?

Osim ove, top tri letnje romantične destinacije, romantično letovanje možete provesti i na nekoj od manje dalekih destinacija, kao što su: Ada Bojana, Perast ili Dubrovnik. Tu su i egzotične daleke destinacije, među kojima se po romantičnoj atmosferi i popularnosti najviše izdvajaju Bali i Maldivi

Proslavite svoju ljubav na nekom od najromantičnijih parčadi planete!

Koja destinacija je vaš izbor? Jeste li već isplanirali letovanje? 

Provedite ga najlepše do sada i ne zaboravite – budite neodoljive – gde god da ste!

Foto unsplash.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..