Šta žene najčešće kupuju preko interneta i koje su prednosti ovakve kupovine?

Praksa je pokazala da je upravo lepši pol skloniji impulsivnijoj kupovini, što firme u velikoj meri uzimaju u obzir kada je u pitanju način plasiranja robe na tržište. Zbog toga je većina proizvoda koja se nudi putem interneta posvećena upravo ženama, a najveća je potražnja za robu koja je na popustu ili akciji.

Kupovina preko interneta poslednjih godina se sve više upražnjava, jer je većini kupaca lakše da naruči robu iz topline svoga doma. Na internetu postoje oglasi za sve što vam može pasti na pamet, a ako naručite nešto imate šansu da uštedite svoje vreme i izbegnete stres prilikom čekanja u redu na kasi.

Proizvodi koji se najviše kupuju

Žene su uglavnom u svojim porodicama zadužene za kupovinu, i pored proizvoda koje pazare za sebe, takođe kupuju sve za kuću. Većina njih je tehnološki obrazovana i nema strah od online plaćanja, pa im poručena roba stiže na kućnu adresu.

Prvi na listi prodavanih proizvoda su svakako kozmetički proizvodi, odeća, torbe i parfemi. Žene u većini slučajeva vode računa o svom izgledu i ne gledaju na cenu kada su ti proizvodi u pitanju. Neke devojke, sa druge strane manje vremena posvećuju kupovini, jer još uvek nisu stekle finansijsku nezavisnost.

Pored proizvoda za negu, žene često pazare tehniku, kako bi dom opremile najsavremenijim tehničkim elementima. U njih spadaju najviše elementi za kuhinju, počev od malih aparata, poput miksera, pegle pa do onih najpotrebnijih, kao što su veš mašine ili šporeti.

online kupovina
Izvor: pixabay.com

Mame kao najjača kategorija kupaca

Mlade mame su najčešća kategorija online kupaca, jer njima je potrebno gotovo sve. One najviše poručuju opremu za bebe, igračke, pelene, mleko i hranu za bebe. Često se savetuju i podržavaju međusobno o proizvodima koji su najkvalitetniji za njihovu decu, a takva kupovina je praktična, jer zbog obaveza oko dece nemaju vremena da odu do supermarketa.

Stvari za bebe nisu jedino što mame poručuju, već se na njihovoj listi za kupovinu često nalaze namirnice za kuću, kućna hemija, proizvodi za higijenu itd. Nekoliko supermarketa sadrži segment za online kupovinu, prilikom koje možete naručiti sve što se nalazi u radnji i u rekordnom roku će vam stići na kućnu adresu.

Zašto je bolja kupovina preko interneta od tradicionalne?

Srbija svake godine zabeleži rast online kupaca i nova era tehnologije nam pretvara računar u najveći prodajni lanac, iz koga možemo da poručimo sve što nam je potrebno. Internet kupovina je praktičnija od tradicionalne a pročitajte u sledećem tekstu zašto je i sigurnija.

Zaštita je na prvom mestu

Kada kupujete online bitno je da vaši podaci budu zaštićeni od neovlašćene zloupotrebe i zato platno – tehnološke kompanije, poput Visa-e ulažu ogromna novčana sredstva kako biste bili sigurni. Te kompanije vam garantuju bezbednost transakcija i ličnih podataka tako što vam pružaju višestruku zaštitu u svakom trenutku. 

Poručite proizvode iz celog sveta

Internet vam može ponuditi proizvode koji se nalaze na drugom kraju sveta i možda nisu dostupni u vašem mestu, a sve to na jednom mestu. U jednom danu možete poručiti knjigu svoje omiljene američke blogerke i markiranu haljinu iz Italije, a da pritom uštedite na troškovima dostave.

Prodavnica koja se ne zatvara

U raju online kupovine ne postoji radno vreme, već možete poručivati kad god vam padne na pamet, pa i u toku noći kada svi spavaju. Kupovinu možete obaviti sa vaših računara, mobilnih telefona ili tableta u rekordnoj brzini, gde god da se nalazite. Konačno ne morate da žurite dok se radnja ne zatvori ili da se nervirate što u vašem kraju ne postoji 24/7 supermarket.

Pronađite jeftinije proizvode

Ljubitelji ove vrste kupovine je vole jer mogu da pronađu dobre ponude uz pomoć par klikova i uštede novac za trasport, piće, hranu ili parking. Pored cene možete pronaći iskustva i savete ljudi koji su imali iskustva sa traženim proizvodom i postoji opcija pomoću koje možete da podelite proizvod sa dragim ljudima i upitate ih za mišljenje.

Uporedite ponude

Da li se nekada zapitate zašto ste kupili određeni proizvod kada vam nije bio potreban? Ne brinite jer skoro svi imaju taj problem da im se određena roba svidi samo u jednom trenutku, dok je usledećem već za bacanje. Ako ste taj proizvod kupili jer je bila mala ponuda u tradicionalnoj prodavnici, prilikom online kupovine nastavićete potragu dok ne nadjete idealan proizvod.

Svako pronalazi određene razloge zbog kojih mu je bolja online ili tradicionalna kupovina, ali sigurno je da obaveze danas oduzimaju dosta vremena i da je nekada jednostavno lakše naručiti nešto sa interneta. Sve je više žena isprobalo novi način kupovine i garantovalo isti kvalitet proizvoda.  

Foto pixabay.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..