SECKANO ILI U KOMADU: ONI su pravi ČUVARI vašeg mentalnog ZDRAVLJA!

Sadrže potrebne hranljive sastojke.

Ukoliko jedete sirovo voće i povrće možete da popravite raspoloženje, apetit i otklonite mogućnost depresije, kažu naučnici.

Pogledajte u gaćice i obratite pažnju na sekret: Ako IZGLEDA OVAKO, odmah kod lekara!

Šargarepa i spanać u sirovom stanju mogu da otklone mogućnost depresije jer sadrže više esencijalnih hranjivih sastojaka. Takođe, sirovo voće i povrće bolje je za mentalno zdravlje od kuvanog, konzerviranog ili obrađenog.

Mnoge žene ovo nikada ne bi rekle JAVNO o svom stilu: Jelena se usudila

Doktor Tamlin Koner sa Univerziteta Otago rekla je da kuvanje i obrada voća i povrća smanjuje nutritivne vrednosti.

Voće i povrće, prirodni sok

Foto: Profimedia/ilustracija

Naučnici sa Novog Zelanda utvrdili su da se kod osoba koje konzumiraju više sirovog voća i povrća poboljšalo ukupno psihološko stanje, uključujući pozitivno raspoloženje i životno zadovoljstvo.

Ko je prvi među napicima kao izvor antioksidanata?

Naučnici su utvrdili listu voća i povrća koje ima najbolje efekte ako se konzumira sirovo – šargarepa, banane, jabuke, povrće tamnozelenih listova kao što je spanać, grejpfrut, zelena salata, citrusno voće, sveže bobice, krastavac i kivi.

Voće u činiji

Foto: Profimedia

12 znakova da sa kolegom s posla niste samo bliski, već ste totalno “pali” na njega!

Drugi faktori koji utiču na mentalno zdravlje su fizička aktivnost, san, hronična zdravstvena stanja i, generalno, način ishrane.

Mrtva hladna je OVAKVA šetala Beogradom: Zbog ove BLAMAŽE ceo grad joj se SMEJAO IZA LEĐA

Takođe, naučnici su utvrdili da seckanje povrća povećava njihova hranljiva svojstva, odnosno oslobađa zdrave enzime koji pomažu proces varenja.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije