Sigurnosna vrata – najpovoljnije obezbedjenje stana od provalnika

Ako pitate lopove koji su im stanovi i kuće najprimamljiviji, skoro svaki će odgovoriti da su to upravo one nekretnine sa jeftinim vratima kroz koja se lako ulazi. Ako ovome dodamo i podatak da u 80% slučajeva provalnici u kuću ulaze na vrata, onda su ovo dovoljno dobri razlozi da vlasnici stanova i kuća dobro razmisle o ulaznim vratima i da prilikom renoviranja ne zanemare ovu stavku, čak da o sigurnosnim vratima razmišljaju i mnogo pre bilo kakvog renoviranja, zato što je njihova ugradnja nezavisna od bilo kakvog majstorisanja u stanu ili kući. Sigurnosna vrata su vrlo povoljna, u zavisnosti od sigurnosne kategorije mogu se naći po ceni koja je veoma blizu cene običnih vrata,  lako se ugradjuju, ugradnja ne zahteva dodatne majstorske radove poput zidanja, malterisanja, gletovanja i krečenja, zato ne postoje opravdani razlozi da se odlaže njihova ugradnja.

Sigurnosna vrata su isplativa investicija

Pre ili kasnije dodje se do odluke da su sigurnosna vrata najbolje i najpovoljnije obezbedjenje od provalnika. Što su sigurnosna vrata kvalitetnija, to je bolji stepen obezbedjenja, medjutim, to onda zahteva veće investiranje. Kvalitetna sigurnosna vrata nisu zanemarljiva finansijska stavka, ali ako se o ovoj investiciji razmišlja u smislu da je dugoročna, da sigurnosna vrata traju decenijama, onda se dolazi do računice da su jedno od najpovoljnijih obezbedjenja stana od provalnika. Na našem tržištu ova vrata zadovoljavaju visoke kriterujume izrade i kvaliteta, što obezbedjuje njihovu dugotrajnost, uz garanciju visoke zaštite od provala. Stepen zaštite zavisi od kvaliteta samih vrata, koja su uglavnom sačinjena od više slojeva, a osnova je konstrukcija od čelika, a ono se dodatno pojačava i kvalitetom  brave. Medjutim, nisu ni sva sigurnosna vrata od čelika istog kvaliteta, često kvalitet sigurnosnih vrata zavisi od proizvodjača. Pošto se ona ne kupuju svakog meseca, nego su dugoročna investicija, kada se biraju sigurnosna vrata, traga se za najboljim odnosom cene i kvaliteta, traži se najpovoljnije rešenje dobrog obezbedjenja stana.  Ako ih biramo po ceni, lako ćemo naći vrlo jeftina sigurnosna vrata, postavlja se samo pitanje kakvog su ona kvaliteta i kako proveriti taj kvalitet. Sigurnosna vrata ne mogu biti laka, ako su laka, sigurno onda nisu dobrog kvaliteta, a što se cene tiče, ona mora da koštaju bar dva puta više od standardnih  ulaznih vrata. Pored odabira kvalitetnih vrata, izuzetno je bitno imati kvalitetne i ojačane štokove. Sigurnosni štokovi su obično od čelika i dodatno će ojačati vrata i pružiti bezbednost domu.

Najprodavaniji, a vrlo povoljni modeli sigurnosnih vrata

Istraživali smo tržište sigurnosnih vrata i došli do podataka da postoji nekih 8 različitih modela sigurnosnih vrata, da se raspon cene od modela do modela razlikuje i za nekoliko desetina hiljada dinara. Uglavnom se traže oni modeli kod kojih je najpovoljniji odnos cene i kvaliteta, to su sigurnosna vrata izradjena od dvostrukog čeličnog lima, debljine 0,6 mm, koji je plastificiran, unutrašnjost ovih vrata puni se papirno-stiropornim saćem. Nisu sva sigurnosna vrata ista i razlikuju se prema stepenu obezbeđenja. Neke su ojačane, a neke blindirane. Kupovina sigurnosnih vrata će najviše zavisiti od ličnih potreba i nivoa zaštite kojim želite da obezbedite vaš dom. Stepen bezbednosti je dodatno pojačan dvema bezbednosnim nezavisnim  bravama sa kodiranim cilindrima. Na tržištu možete naći i sigurnosna  vrata koja su u nižem cenovnom rangu, ali je onda i stepen zaštite niži. Takođe, na tržištu ima dosta modela kako strane tako i domaće proizvodnje, kao i klasičnog i modernog dizajna i od različitih materijala. Ovaj tip vrata se proizvodi u standardizovanim dimenzijama, kao i po meri. Ako uzmete u obzir da u ovu investiciju ulažete jednom za narednih nekoliko desetina godina, doći ćete do zaključka da su sigurnosna vrata srednje klase najpovoljnije rešenje za obezbedjenje stana od provalnika i krađa.

Foto depositphotos
Komentara
Očitavanje..