Sve popularniji hollywood smile kod nas

Koliko puta ste za nekoga čuli da ima holivudski osmeh? Holivudski osmeh odnosno hollywood smile predstavlja sinonim za savršeni, blistavo beli osmeh i perfektne zube u pravilnom nizu. Drugim rečima, to je osmeh kao sa crvenog tepiha – besprekoran i rezervisan samo za odabrane.

Međutim, razvojem nauke i tehnologije i njenom primenom u stomatološkoj oblasti, hollywood smile, poslednjih godina, postao je dostupan sve većem broju ljudi koji se odlučuju da ga postave i poboljšaju svoje samopouzdanje. Šta podrazumeva hollywood smile i koje procedure obuhvata pročitajte u nastavku teksta. 

Šta je hollywood smile?

Hollywood smile predstavlja estetsku proceduru u stomatologiji i namenjen je svim onim pojedincima koji nemaju prirodno lepe, ravne i blistavo bele zube. Uz pomoć ove procedure, pacijenti mogu dobiti zube i osmeh o kome su oduvek maštali.

Hollywood smile podrazumeva postavljanje i ugradnju krunica i vinira, uz pomoć kojih se dobija željeni oblik zuba, veličina zuba kao i njihova boja. Naime, ukoliko ste tokom života ostali bez dela zuba ili celog zuba, zbog oboljenja, povrede ili nečeg sličnog, ako se promenila boja vaših zuba usled dugogodišnjeg konzumiranja cigareta, lošeg održavanja oralne higijene, nezdravog načina života ili zbog nekih drugih faktora, viniri i krunice otkloniće sve te nedostatke i pobrinuti se za vaš osmeh kao i za vaše samopouzdanje – moći ćete slobodno da se smejete i razgovarate i budete sigurni da će svi primetiti vaš savršeni osmeh. 

Viniri predstavljaju tanke navlake kojima se pokriva spoljašnja površina zuba. Najčešće se proizvode od kompozitnih keramičkih ili cirkonijumskih materijala, debljine su između 0,2 i 0,5 milimetara, a zbog visoke propustljivost svetlosti izgledaju potpuno prirodno na zubima. Viniri se mogu postavljati na svim zubima u vilici, a pacijenti se najčešće odlučuju da to bude na 10 gornjih i 8 donjih zuba. Uz pomoć vinira, pacijenti se oslobađaju problema kao što su: žuti zubi, različita boja zuba, različite vrste pukotina na zubima, pukotine na gleđi, neravni zubi, kao i problem nedostatka, odnosno razmaka među zubima. Drugim rečima, uz pomoć procedure hollywood smile pacijent može dobiti osmeh o kome je oduvek sanjao. 

Hollywood smile je jednostavan i bezbolan postupak u estetskoj stomatologiji

Da bi se postigao hollywood smile i postavili viniri ili krunice, potrebno je organizovati nekoliko poseta kod stomatologa. Najpre, tokom prve posete, stomatolog će pregledati vaše zube i utvrditi da li postoji karijes ili neka infekcija. Ukoliko postoje, moraju se lečiti kako bi se prešlo na dalje korake. Zatim se uzimaju otisci pacijentove vilice i priprema dizajn budućeg hollywood smile-a. Sledeći korak je priprema zuba za postavljanje vinira i krunica. Priprema zuba podrazumeva uklanjanje malog dela zubne gleđi kako bi se napravila ravna površina zuba, na koju će se nanositi viniri. 

Treba napomenuti da je postupak postavljanje vinira i postizanja hollywood smile-a danas potpuno bezbolan, jednostavan rutinski zahvat koji ne traje dugo, ukoliko ga rade profesionalci koji su edukovani za to i koji imaju bogato iskustvo iz svoje stomatološke prakse. Nakon postavljanja vinira, ne postoji nikakav oporavak i pacijenti se mogu vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon napuštanja stomatološke ordinacije.

Foto Pexels
Komentara
Očitavanje..