Sve što bi trebalo da znate pre organizacije venčanja!

Kao budući mladenci, naći ćete se na meti mnogobrojnih članova porodice, deveruša i prijatelja koji će hteti da vam pomognu sa planiranjem vašeg venčanja. Međutim, sve i da unajmite stručnog konsultanta za svoje venčanje, važno je da zadržite autoritet i uspete da realizujete sopstvenu zamisao! 

U proces planiranja savršenog venčanja, ubrajaju se mnogi faktori koji su ključni za uspešnu realizaciju ovog događaja. 

U ovom tekstu, potrudili smo se da vam olakšamo čitav proces osmišljavanja ovog, veoma važnog, događaja. Zbog toga, u nastavku teksta, navodimo par stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju pre negoli krenete u organizaciju venčanja. 

Gosti dižu čaše i nazdravljaju mladencima
https://unsplash.com/photos/ULHxWq8reao

#1 Kvalitetna organizacija će vam uštedeti novac i spasiti živce

Pre nego što započnete bilo šta, postarajte se da zapišete svaki korak koji bi trebalo da ispunite da biste uspešno realizovali svoj projekat. Ne zaboravite da je važno, osim da prosto popišete šta sve treba da se odradi, postavite i rokove obavljanja zadataka, kao i ko je zadužen za njihovo izvršenje

Svadbeni prostor je važan deo organizacije, pa bi odabir istog trebalo da bude prvi zadatak za koji će biti zaduženi mladenci. Za ostale segmente organizacije, ne oklevajte da potražite pomoć.

Pozovite svoje prijatelje i članove porodice koji su se ponudili da pomognu u organizaciji, i zajedno odlučite ko bi mogao da najbolje odradi popisane stavke. Možda je vaša drugarica oduvek imala oko za detalje? Ponudite joj da vam pomogne oko odabira pozivnica ili dekoracije za salu. 

Vaša strina je poznati sladokusac u porodici? Pružite joj zadovoljstvo, te neka vam pomogne u odabiru torte! Kao što smo pomenuli, dobro razmotrite vaše resurse u ljudstvu i odredite zaduženja i rokove. Takođe, trudite se da ne zaboravite jednu od glavnih stavki a to je – budžet.

Uštedećete silno vreme, a sebe nepotrebnog stresa, ukoliko na vreme odredite okvire svog budžeta. Kada budete znali koliko želite da izdvojite novca za ovaj poseban dan, na spisak, moći ćete i da dopišete koliko od celokupnog budžeta želite da odvojite za koju stavku. Na taj način ćete i videti koje stavke vam predstavljaju prioritet, te kojih se ne bi lako odrekli

#2 Kompromisi su nužni preduslov dobro organizovane ceremonije!

Određivanje budžeta, kao što smo videli, sa sobom povlači i definisanje prioriteta. Već ovo, nagoveštava, šta je još jedan od glavnih faktora za uspešnu organizaciju venčanja. U pitanju su naravno, kompromisi. Kompromisi nisu bitni samo za budući brak, već i proslavu stupanja u njega!

Pre nego što krenete u zahtevan pohod, zvani organizacija venčanja, predlažemo da se naoružate strpljenjem! S obzirom na to da ceremonija obuhvata brojne aspekte koje treba ispoštovati, bilo da je reč o običajima, kao što je zakazivanje crkve, ili drugih, poput kupovine haljina za deveruše, sasvim je moguće da nešto neće biti u skladu sa vašom zamisli.

Prosto, kada ima toliko komponenta u organizaciji – odabir muzike, prostora, haljine, šminke, dekoracije, hrane itd., statistički je najverovatnije da nešto neće moći da se ispuni u datom vremenskom roku ili će iskakati iz finansijskog okvira. 

Mlada i mladoženja se ljube ispred matičara i devera i deveruša
https://unsplash.com/photos/k8FSoWAOzb4

Zbog toga je bitna lista prioriteta o kojoj smo pričali. Ukoliko npr. smatrate da su vaši imperativi haljina i muzika, najveći deo budžeta izdvojite upravo na to. Ukoliko npr. Vaš omiljeni bend traži veći honorar od planiranog, možete da razmislite o kompromisu, te za cveće odaberete jeftiniju varijantu, a ostatak novca uložite u prioritetne kategorije.  

#3 Fokusirajte se na ishod i uživajte u procesu

Kao što svi znamo, organizacija venčanja može biti užasno stresan proces. Nervozu i anksioznost pre same ceremonije, značajno možete umanjiti ukoliko napravite dobro osmišljeni plan koga ćete se držati

Bitno je i razvijati strpljenje i fokusirati se na ono što je suština cele ceremonije, a to je, slavlje vaše ljubavi! Ne dozvolite da proslava ove divne ljudske emocije, padne u senku usled negativnih aspekata osmišljavanja i organizacije događaja! 

Verujte procesu, i nemojte biti sitničavi, u redu je da nešto ne bude onako kako niste zamislili. Čak i kada identifikujete prioritete na vašem organizacionom spisku, nemojte zaboraviti, da je iznad svih lista, upravo vaša ljubav i proslava iste! To je osnovni cilj, zbog kog sve ostalo radite. 

Sa tom mišlju, sasvim sigurno bićete mnogo opušteniji, i izbor između gerbera i ljiljana više se neće činiti tako zahtevnim

Da sumiramo, dobra organizacija može vam pomoći u lakšem shvatanju vaših priroriteta, i doprineti racionalnim izborima. Međutim, savetujemo da vam upravo olakšavanje procesa orgnaizacije venčanja, ostavi više vremena da uživate u procesu i mislima o tome šta ste sve već postigli. Naime, pronašli ste svoju ljubav za ceo život, i time već pobedili!

Samo venčanje, samo je kruna vašeg već savršenog odnosa, i ne brinite, biće sigurno fantastično, upravo zbog pozitivne energije kojom vi i vaš partner zračite gde god se pojavite zajedno! 

Mi vam želimo da uživate u procesu organizacije vašeg venčanja, ali i u ljubavi, dugo nakon toga! Srećno!

Komentara
Očitavanje..