TRETMAN KOŽE TOKOM ZIME: Kako da izgledate sveže i negovano uprkos hladnoći?

Kao posledica hladnog vazduha i vetra koža lica počinje da puca, a ni pojave alergijskih reakcija i infekcija nisu retke.

Zimski period može biti ekstremno stresan za kožu, ali je ovih nekoliko trikova dovoljno da vaš ten zablista.

Površinski sloj je onaj koji trpi najviše promena u zavisnosti od spoljašnih uticaja. Kao posledica hladnog vazduha i vetra koža počinje da puca, a ni pojave alergijskih reakcija i infekcija nisu retke.

Svaki dan treba započeti čišćenjem lica nekim sapunom koji je prilagođen vašem tipu kože, ali imajte na umu da bi trebalo izbegavati agresivne sapune. Uveče, pre spavanja, važno je da uklonite mrtve ćelije nekim blagim tonikom.

Antiage krema

Foto: Profimedia 

Tokom zimskih dana koža je suva i neuhranjena, pa je važno da birate kreme bogate ureom, hijaluronom i prirodnim voskovima i uljima, koji hidriraju, kao što su kakao puter, maslinovo, bademovo, makadamija, borago ulje i ulje jojobe.

Izbegavajte industrijske sastojke kao što su parafin i vazelin koji zapušavaju pore i onemogućavaju koži da diše. Za lep izgled ključno je da imate dovoljno sna, ali i da spavate na svilenim jastučnicama umesto pamučnim, koji doprinose stvaranju bora.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije