Tri greške u šminkanju koje mnoge devojke prave, a kvari im CEO izgled!

Osim što nas praksa čini majstorima, u svemu pa tako i u šminkanju, važni su i detalji koji nas mogu u tome sprečiti. 

Nakon što ste pronašle idealan mejkap koji odgovara vašem licu i ličnosti, vrlo je bitno znati i sledeće greške koje vas mogu udaljiti od vaše vizije savršene šminke.

NE MOŽE TEŠNJE! Seka se pojavila u elegantnoj haljinici, ali konci SAMO ŠTO NE POPUCAJU: Fanovi joj dali GOMILU KOMPLIMENATA, šta vi kažete?

1. Pogrešna nijansa olovke za usne

Važno je najpre znati odgovaraju li vam više toplije ili hladne boje. Nakon što to ustanovite, olovku za usne trebalo bi da birate u skladu s bojom vaših usana. Ona bi trebalo da bude svega nijansu tamnija od vaše prirodne boje usana, posebno ako ih iscrtavate izvan prirodne linije. Ako je reč o ružu u boji, odaberite olovku za nijansu tamniju od odabranog ruža, kako biste stvorile suptilan ombre efekat koji će dati volumen vašim usnama.

Ne možete da zaspite? Stavite običnu gumicu OKO PALCA i za 10 minuta desiće se MAGIJA

Žena liže lizalicu

Foto: Profimedia

2. Loš odabir korektora

Treba li vam korektor za prekrivanje podočnjaka, nikako nemojte posezati za onim koji obećava matirani završetak. Vrlo delikatna koža oko vaših očiju zahteva neprestanu hidrataciju, pa zato čak i ako imate masnu kožu, odaberite hidratantan korektor s breskvastim ili žutim podtonom. Treba li vam proizvod za posvetljivanje lica, u skladu s tipom vaše kože, odaberite korektor koji je samo jednu nijansu svetliji od vaše kože.

3.  Neredovno čišćenje četkica za šminkanje

Upravo ova greška može biti uzročnik bubuljica i upalnih procesa na vašoj koži. Bakterije koje se nakupljaju u ostacima proizvoda na četkicama vrlo su nepovoljne za vašu kožu, stoga biste trebalo da ih perete barem jednom nedeljno.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije