Uz ovaj trik možete da jedete testeninu, a da se ne gojite

Obožavate testeninu, a želite da imate savršenu liniju. Najnovije otkriće će vam omogućiti da uživate u gurmanlucima.

Tokom snimanja Bi- bi-si-jeve emisije “Trust Me, I’m a doctor”, napravljen je eksperiment koji je slučajno doveo do senzacionalnog otkrića. Kada testeninu skuvate, pa je ohladite i odmah ponovo zagrejete uništili ste većinu kalorija u njoj.

Saznajte :Vredi probati : Dijeta sa kiselim mlekom: Skida 5 kg za 10 dana!

U emisiji su ispitanicima davali testeninu, a posle toga su im merili nivo šećera u krvi na svakih 15 minuta. Oni koji su jeli sveže kuvanu testeninu imali su čak dvostruko veći nivo šećera, nego oni koji su jeli iste količine testenine koja je prvo bila ohlađena, a zatim opet zagrejana.

– Nakon ponovnog zagrevanja, šećer u testenini se više ponaša  breskvama, bananama ili zobu – rekao je dr Kris van Tuleken zaslužan za neobično, ali važno otkriće.

Saznajte:Crveno sočivo, najmoćnija žitarica: Proteinska bomba koja leči anemiju i topi masnoće

Drugim rečima, zagrejani ostaci ručka ili večere, bar kad je reč o testenini, su zdravija opcija od svežih. Na taj način se smanjuje rizik od dijabetesa, kao i gojaznost.

Tek da znate, u 100 grama skuvane testenine ima oko 390 kalorija, a većina toga čini skrob koji se u telu pretvara u šećer, odnosno skladišti kao salo.

izvor .(Blic)

Komentara
Očitavanje..