Zašto se javljaju PODOČNJACI i kako da ih prirodnim putem redukujemo?

Evo nekoliko objašnjenja zašto dolazi do stvaranja tamnih krugova oko očiju i kako ih ukloniti.

Da li ste ikada pogledali u ogledalo kada ste se probudili i videli da su vam oči naduvene, ili ste imali tamne krugove ili kese ispod njih? Šta možete učiniti da ih se rešite?

Postoji mnogo objašnjenja zašto dolazi do ovakvih problema oko očiju. Kesice ispod očiju, ako nisu genetski, razlog je mast ispod vaših očiju, a mogu biti uzrokovane starenjem.
Vaša anatomska struktura mogla bi uzrokovati da se vaša limfa nepravilno odvodi, rezultat toga su jastučići ispod očiju. Alergije prouzrokuju nadutost očiju, ali može biti da zadržavate vodu, imate hormonske probleme, probleme sa životnim stilom kao što su previše alkohola, previše soli u ishrani ili ne pijete dovoljno vode! Sve ovo su krivci za vrećice ispod očiju.
Tamni krugovi se javljaju kada osoba ima povećan prostor za pigmentaciju pod očima. Osoba bi mogla imati osećaj tanke kože, pa kapilari i vene pod njihovim očima izgledaju tamnije.
Tamni krugovi se takođe mogu pojaviti zbog zadržavanja vode, problema sa bubrezima, lošeg metabolizma, a ponekad i anemije. Ako se tamni krugovi pojavljuje u proleće, to može biti rezultat alergije na polen.

Koža oko očiju je 4 puta tanja od ostalih površina našeg lica. Koža oko očiju podleže brzom kretanju za koje mi nismo ni svesni, tokom dana mi trepćemo 15.000 puta, što ostavlja tragove na koži oko očiju. Vetar, sunce, hladn i suv vazduh, takođe, mogu izazavati promene na koži oko očiju.

Nateknute oči  mogu biti rezultat zadržavanja tečnosti, stresom, starenjem, hormonskim disbalansima, alergijama, plakanjem (uzrokuje oticanje krvotoka do očiju), odsustvo sna i trljanje očiju.

IMA SVE ŠTO NAM TREBA: Ovo POVRĆE je puno VITAMINA K i glavni je ČUVAR srca i imunog sistema

Rešenje tih problema možete pronaći u svojoj kuhinji:

Sirovi krompir za tri problema, jer sadrži visok sadržaj enzima. Čuvati krompir u frižideru preko noći za optimalne rezultate. Operite i isecite krompir u ploške i stavite parče na oči 5 do 10 minuta. Skinite i isperite.

Krastavc je sastvljen od 95% vode. On opušta krvne sudove,  i pomaže da se višak vode ispusti iz tela. Isecite krastavac i stavite ga na oči i držite 15 minuta.

Mleko ima u sebi mlečne kiseline. Koristite mleko kao hladni kompresor. Stavite hladno mleko na parče vate, koje je dovoljno veliko da pokrije područje oko.. Istisnite višak i stavite vatu na oči u trajanju od 20 minuta do 1/2 sata. Dobro funkcioniše za nadute oči i tamne krugove oko očiju.

Kesice zelenog čaja su bogate antioksidansima i taninom koji smanjuju tamne krugove i pružaju vam svež izgled. Potapite vrećice zelenog čaja u toplu vodu i držite u frižideru 10 minuta.
Stavite kesice na oči i opustite se 20 minuta do 1/2 sata. Isperite hladnom vodom. Najbolje je koristiti zeleni čaj ili čaj od kamilice.

Foto Pixabay
Izvor/Autor Buduar.rs
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije