Znamo da je voda zdrava, ali evo kada NE TREBA da je pijete jer zapravo ŠTETI!

Dobro obratite pažnju… 

Postoji određeno vreme kad treba izbegavati pijenje vode, jer tada može više štetiti nego učiniti dobrog.

1. Pre odlaska u krevet  

Logično – ako neposredno pre spavanja popijete vodu, velika je verovatnoća da ćete u toku noći osetiti potrebu za mokrenjem. A to ipak znači prekinut san i manje energije sledećeg dana. Druga stvar vredna pomena jeste činjenica da naši bubrezi sporije rade tokom noći kad smo neaktivni – za razliku od dana. To vodi do većeg zadržavanja vode, što može uzrokovati primetno oticanje lica i udova sledećeg dana.

Pokazala je ponosno CELULIT i MLITAVO TELO: A svi misle da je SAVRŠENA!

2. Za vreme vežbanja  

Prema jednom istraživanju ne preporučuje se hridriranje se dok si uključen u intenzivni kardio trening. Usprkos činjenici da je telesna temperatura obično tada visoka i da te to verovatno tera da piješ vodu kako bi se telo hladilo, ipak je poželjno piti vodu tek nakon treninga. Ako ćete piti za vreme vežbanja, možete dobiti glavobolju, mučninu i vrtoglavicu – dok se telo još prilagođava temperaturi.

NAJNOVIJI I NAJSNAŽNIJI UREĐAJ ZA NEINVAZIVNI TRETMAN LICA I TELA – BTL EXILIS ELITE, aparat koji ćete OBOŽAVATI!

flaša sa vodom

Foto: Profimedia

3. Ako vam je urin bezbojan  

Bezbojni urin je indikator preterane hidratacije koja uopšte nije poželjna – može uzrokovati niske nivoe natrijuma, a što je opasno po zdravlje. To može – u najgorem slučaju – uzrokovati infarkt.

Trendi kombinacije sa kojima nema greške: Komadi koji su apsolutni hit leta! (FOTO)

4. Kad je veštački zaslađena  

Neki ljudi su žedni i žele da piju vodu, ali ne mogu je progutati ako u njoj nema nešto slatko. To nije baš najzdravija varijanta – pojačava apetit i doprinosi debljanju.

5. Pijenje iz cevi, poput baštenskog creva  

Bez obzira koliko je čista cev, u njoj će se uvek naći elementi koji vodu čine štetnom za piće. Istraživanja su pokazala da baštenska creva sadrže otrovne materije.

 

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..