Crna Gora – aduti zbog kojih uvek volimo da je posetimo

Crna Gora jedna je od omiljenih destinacija domaćih turista. Iako najčešće leti, u Crnu Goru se naši turisti sve češće upućuju i tokom hladnijih dana, a ova zemlja retko koga ostavi ravnodušnim. Pošto nam je blizu, Crnu Goru ne možemo smatrati egzotičnom destinacijom, ali mestom koje se može pohvaliti sa bezbroj aduta – svakako možemo!

Pa, koji su najveći aduti Crne Gore? Jeste li se ikad to zapitali?

Hajde da zajedno prođemo kroz prednosti Crne Gore i shvatimo šta je to zbog čega, kada je u pitanju Crna Gora destinacija ima velikih prednosti i privlači mnoge turiste. 

Evo koji su najveći aduti kojima se Crna Gora ponosi.

Crna Gora smeštaj  – raznolikost mogućnosti za smeštaj 

Smeštaj u Crnoj Gori definitivno predstavlja jedan od njenih najvećih aduta! 

Da, verovatno svako mesto na svetu ima opciju za pronalazak smeštaja, ali Crna Gora posebno se izdvaja raznolikošću smeštajnih jedinica! 

Kada ste u potrazi za luksuzom i nešto raskošnijim odmorom – luksuzni smeštaj u Crnoj Gori vrlo lako možete pronaći, a uređen je na svetskom nivou! S druge strane, kada je u pitanju Crna Gora smeštaj koji nudi može biti i prilagođen svačijem džepu. Zavisno od toga da li više volite hotele, sobe ili apartmane, kao i od budžeta koji imate na raspolaganju – Crna Gora uvek ima rešenje za sve preferencije turista u vezi sa smeštajem u kome bi želeli da borave. 

Crna Gora – more i planine: destinacije u Crnoj Gori

More u Crnoj GoriJadransko more, nadaleko je čuveno po svojoj lepoti! Kada je u pitanju država Crna Gora more je, bez premca, ono koje je najzaslužnije za turističku popularnost koju ona uživa. Osim sjajnih smeštajnih i ugostiteljskih jedinica, kao i ostalog turističkog sadržaja, izgrađenog tik pred prelepu crnogorsku obalu, koja stvara savršen ambijent za letovanje iz snova, Crna Gora može da se pohvali i mnogim drugim destinacijama, odličnim za drugačiji tip odmora.

Ipak, kratko ćemo se zadržati na njenom najvećem adutu – predivnom Jadranskom moru.

Primorje Crne Gore
Izvor: pixabay.com

Plaže i letovanje u Crnoj Gori

Od betonskih plaža, pa do šljunkovitih, divljih, čak i peščanih – Crna Gora, iako male obale – ima plaže koje odgovaraju svačijim preferencijama. Od onih koji su u potrazi za mirnim, romantičnim odmorom, a ljubitelji su peska, pa do onih koji obožavaju popularne plažne barove i provod koji počinje već u podne, u Crnoj Gori svako će biti zadovoljan plažnim iskustvom koje Crna Gora nudi.

Crna Gora, uz nezaboravne plaže, ima još puno toga da ponudi. 

Pre svega, mnoge letnje destinacije u Crnoj Gori, izgrađene su oko starih delova grada, te i ljubitelji istorije i znamenitosti u Crnoj Gori itekako mogu pronaći svoju destinaciju iz snova. Kotor i Herceg Novi posebno se izdvajaju po prelepim istorijskim predelima, a zbog svoje duge i burne istorije, kao i estetskog dojma koji ostavljaju, stekli su popularnost na svetskom nivou. 

I to nije sve!

Pored savršenih morskih i “istorijskih destinacija” – Crna Gora ima i predivne planine i prirodu! Zapravo  – čak oko 90% ove države čine upravo planine, te ne čudi što Crna Gora nosi upravo ovo ime. 

Planine u Crnoj Gori stvaraju savršen ambijent za sve koji su željni divljih, prirodnih pejzaža i etno-planinskog doživljaja. Ipak, nisu samo neverovatni pejzaži ono što crnogorske planine imaju da ponude. 

Tu je i hrana…

Crnogorska hrana – raj za hedoniste

Crna Gora može se pohvaliti još jednim, u turističkoj vizuri, važnim adutom. Hrana koja je tipična za crnogorske planine, kao i ona sa kojom se možete susresti na moru, pravo je zadovoljstvo za nepca.

Iako  je najpoznatije od crnogorske kuhinje Njeguška pršuta, samo je jedna od crnogorskih specijaliteta koji se tope u ustima i stvaraju rajsku atmosferu za sve hedoniste. Njeguška šnicla takođe bi morala da se nađe na vašoj “Moram probati u Crnoj Gori” listi.

Buzara, jelo na kome je odraslo svako primorsko, crnogorsko dete, predstavlja sjajan način da se upoznate sa morskim specijalitetima ove destinacije, na sasvim autentičan način. Tu su i drugi nezaobilazni, morski specijaliteti, kao što je nezaboravni crni rižoto, ali i sirevi tipični za planinsko područje Crne Gore.

Ovo su samo najveći aduti Crne Gore,  a sasvim su dovoljni da shvatimo zašto je Crna Gora jedna od omiljenih letnjih destinacija za putovanje iz snova!

Foto pixabay.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..