Da li upisivati auto školu u doba korone?

Doba korone koje je zadesilo čitav svet donelo je i mnoge ustupke kada je u pitanju ne samo svakodnevno funkcionisanje, počev od kupovine, druženja i sl. već i u situaciji kada je potrebno upotpuniti slobodno vreme. 

Međutim, da li je ispravna odluka upisati auto školu u doba korone? 

Prilikom upisa auto škole u doba korone budite oprezni. 

Svakako je potrebno dobro proveriti sve detalje u vezi sa samom auto školom, obratiti pažnju na koji način menadžment auto škole vrši dezinfekciju prostora i kako se kandidati ali i zaposleni štite od virusa korona prilikom obuke i polaganja vožnje za B kategoriju

Takođe, ne zaboravite ni da pre samog upisa auto škole obavezno proverite više o istorijatu auto škole, ali i trenutnim komentarima na internetu kako biste videli isksutva drugih učenika. 

 

Upis u auto školu u doba korone može biti potpuno bezbedan 

 

Ne treba da vas plaši teška epidemiološka slika, ni sve veći broj novozaraženih ali i otkrivenih slučajeva, ali je jako bitno biti oprezan prilikom samog izbora auto škole jer jednostavno mnoge od njih i ne ispunjavaju osnovne uslove i mere koje su bitne u cilju sprečavanja zaraze. 

Auto škole su u obavezi da ispune mere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19.

Pre svega jako je bitno da se vrši redovna dezinfekcija prostorija auto škole, s obzirom na to da se u samim prostorijama auto škole održavaju i časovi teorijske nastave, a samim tim i dosta ljudi cirkulše na dnevnom nivou. 

Redovno provetravanje svakako je neophodno takođe, ali i obezbeđivanje dezo barijera na samom ulazu u auto školu. 

Postupak dobijanja vozačke dozvole isti je i u doba korone – ali kandidati moraju biti oprezni. 

Sama procedura dobijanja vozačke dozvole nije se menjala u ovom takozvanom dobu korone, te je i dalje potrebno proći teorijski deo obuke od 40 časova kao i praktični deo takođe od 40 časova, plus polaganje oba dela ispita kao i obuka i polaganje ispita iz prve pomoći

S obzirom na to da je dosta kontakata gotovo i svakodnevnih (bilo da prolazite obuku teorijsku ili praktičnu) potrebno je da vi kao kandidat poštujete mere koje su bitne protiv širenja virusa korona. 

Pre svega mislimo na nošenje zaštitne maske prilikom slušanja nastave u učionici ili dok ste u kolima sa instruktorom, a na vama je da li želite da nosite i rukavice. 

 

Ukoliko planirate da upišete vozački ispit u doba korone obratite pažnju

 

Bitno je da obratite pažnju na sve segmente same obuke, s obzirom na to da je potrebno dosta uslova koja auto škola mora da ispuni u smisu bezbednosti kandidata, budućih vozača, kako bi sve bilo sigurno u smislu širenja virusa korona i kako ne bi bilo novozaraženih. 

Dakle, pre nego što upišete auto školu dobro se raspitajte i u samoj auto školi koje mere su preduzete u cilju suzbijanja širenja virusa COVID19, ali se dobro raspitajte i kod ostalih prijatelja i saslušajte njihova iskustva. 

 

Potrebna je dezinfekcija prostorija auto škole ali i automobila

 

S obzirom na to da dosta kandidata sluša teorijsku obuku, ali i većina njih koristi isti automobil tokom praktične obuke ispita – bitno je da auto škole vode računa o bezbednsti, odnosno da vrše redovnu dezinfekciju kako samih prostorija tako i automobila u kojima se vrši obuka. 

Najbolje je dezinfikovati same prostorije nakon radnog dana, sa novom grupom polaznika; ali i automobil sa novim kandidatom koji se obučava za vožnju. 

 

Upisati auto školu u doba korone je bezbedno! 

 

Ukoliko se svi bezbednosni uslovi ispoštuju nema razloga da se ne upišete za obuku vozača B kategorije. 

Bitno je samo da vodite računa kako o svojoj bezbednosti, da štite i sebe ali i druge. 

U tom slučaju ukoliko imate temperaturu ili neke od simptoma javite se auto školi koja će, sigurni smo, imati razumevanja za vas i izaći vam maksimalno u susret. 

Takođe, budite odgovorni i prema sebi i prema drugima – nosite tokom same obuke (kako teorijske tako i praktične) maske ali vršite i ličnu dezinfekciju. 

 

Svako vreme je pravo vreme za dobijanje vozačke dozvole

 

Nemojte sebe da obeshrabrite ukoliko je sada takozvano doba korone, ukoliko imate dovoljno motivisanosti, spremni ste za učenje ali i za trud kako biste dobili vozačku dozvolu potrebno je da se i upišete u auto školu. 

Naravno, bezbednost je na prvom mestu – ali to je i ono što ćete učiti u samoj auto školi; dakle kao što ćete postati bezbedan i savestan vozač u saobraćaju potrebno je i da maksimalno povedete računa kako o svom tako i o tuđem zdravlju i koristite preporučenu zdravstvenu zaštitu u cilju suzbijanja virusa korona.

Komentara
Očitavanje..