Omiljeni modeli automobila među ženama

Godinama u nazad potreba i naklonost prema automobilima ne poznaje razliku među polovima, te tako danas i muškarci i žene podjednako vode računa o tome kakvog će četvorotočkaša odabrati. Ipak, razlika u kriterijumima postoji.

Određeni modeli automobila su popularniji među damama kako zbog svoje kompaktnosti, tako i zbog lakoće parkiranja. Nekada kriterijumi mogu biti i estetske prirode, pa će dame odabrati automobil koji im lepše izgleda.  Uzevši u obir ove, i dodatne kriterijume, kreirali smo listu automobila omiljenih među ženama.

Ford Fokus – kvalitet i štedljivost kao primat pri izboru

Po svemu sudeći, Fokus je sve popularniji model Fordove fabrike, za čijim volanom sve češće možete videti ženu. Kada je u pitanju Ford Focus iskustva su veoma pozitivna, i ovaj model je i te kako zastupljen na našim prostorima. Popularan je kod dama jer po vrlo pristupačnoj ceni mogu voziti lepo dizajniran automobil, kompaktan i  stabilan u vožnji.

Osim toga, njegova potrošnja je prilično ekonomična, što je za većinu vozača najbitniji faktor. Kada na sve to dodamo lep dizajn koji će privući pažnju, jasno je zašto je ovaj model četvorotočkaša omiljen među ženama.

Ford Focus automobil
Izvor: pixabay.com

Renault Clio – francuski stil na delu

Renault je sve češći izbor naših vozača, bez obzira na to koji model je u pitanju.  Ova automobilska kuća nudi prilično atraktivne i kvalitetne modele za vožnju po gradu po vrlo pristupačnim cenama.  Pravi primer među modelima ove francuske auto kuće je Renault Clio.

Prilično udoban prilikom vožnje, kompaktan, štedljiv, Renault Clio jedan je od najboljih superminija na tržištu. Osim toga, Clio je prepoznat i kao prilično bezbedan automobil, koji se sjajno ponaša u krivinama. Sve ovo učinilo je da osvoji srca mnogih dama koje su postale zadovoljni vozači ovog modela. 

Ipak, baš kao što sve više žena bira muške poslove, tako će mnoge žene i izabrati i kabastije modele iz Renault porodice, poput Renault Megane-a , za koji je takođe garantovan sjajan kvalitet. 

Volkswagen Buba – prepoznatljiv šarm 

Volkswagen na našim prostorima, ali i širom sveta predstavlja sinonim za kvalitet. To su prepoznale i pripadnice lepšeg pola i to bez obzira na godine starosti, zanimanje i slično. Omiljena iz Volkswagen porodice je neodoljiva Buba, koja izlaskom svakog novog modela ponovo očara svojim dizajnom.

O njenom kvalitetu govori činjenica da tokom svog životnog veka od skoro 80 godina uspeva da se održi među najpopularnijim modelima automobila. Kompaktna, mala, prepoznatljivog i aposlutno jedinstvenog dizajna ne ostavlja nijednu damu ravnodušnom.

Osim toga, prilično je stabilna pri vožnji, dinamična je i ima sportski prizvuk. Pored zatvorenog modela, potoji i kabriolet, koji je posebno interesantan i popularan među ženama. Bubu ćete često videti u jarkim bojama, upečatljiva kakva jeste, uvek će izmamiti vaš pogled. 

Zbog svoje specifičnosti, Buba će doći kao šik dodatak uz stajling jedne žene, zato i jesu omiljene među njima.

svetlo plavi buba automobil na putu
izvor: pixabay.com

Mini Cooper – praktičnost i dizajn u jednom vozilu

Kod nas ga najčešće zovu samo Mini, a zapravo je reč o modelu koji je poznatiji kao Austin. Kako god ga zvali, možemo se složiti da je reč o jednom vrlo zanimljivom modelu automobila. Smatran je ikonom šezdesetih godina, a ni danas nije ništa manje popularan. Njegova najveća prednost prilikom vožnje u gradu je što ga svuda možete parkirati.

Mali, štedljivi automobil postao je vrlo popularan među ženskim polom. Njegova popularnost dovela je do razvijanja drugačijih izvedbi vozila na njegovoj osnovi. Najpopularniji je crveni model, a i među Minijima mogu se pronaći kabriolet varijante koje su takođe omiljene među damama. 

Smart – raj za gužvu u gradu

Prva asocijacija na Smart je praktičnost. Uvek ćete ga lako parkirati, štedljiv je, kompaktan, jednostavno idealan za gradsku gužvu i vrevu. Zbog toga se već godinama unazad visoko kotira na listi najpoželjnijih modela automobila među damama. On je definitivno najbolji izbor ukoliko vam je potrebno prevozno sredstvo koje će vam ubrzati rešavanje svakodnevnih obaveza.

Ipak, njegova najveća prednost je ujedno i njegova najveća manja, a reč je o nedostatku komfora koji se ogleda u dvosedišnom karakteru vozila. Zato je jasno da Smart nije porodično vozilo. To može da bude glavni razlog zašto će mame reći ne ovom simpatičnom autiću. Ipak, mlade dame kojima treba kompaktno i prilično povoljno vozilo, neće pogrešiti pri izboru smarta.

Fiat – poverenje u domaću prozivodnju

Automobili domaće prozivodnje dokazuju svoj kvalitet iz godine u godinu prateći sve svetske trendove. Od kako su se na tržištu pojavili redizajnirani Zastavini modeli, pridobili su pažnju ali i vernost vozača u celoj zemlji. 

Tome je najviše doprinela raznovrsna ponuda modela Fiat koji izlaze iz kragujevačke fabrike. Neki od modela za čijim ćete volanom najčešće sresti ženu su Fiat Punto, Fiat Bravo i naša dobra stara „Fića” u novom  ruhu izdanja 500L.

Od svih ponuđenih modela koje žene rado biraju, Fiatovi modeli imaju ubedljivo najširi opseg prodaje rezervnih delova, i pogodnost da, uz adekvatno održavanje, potrošnja goriva bude minimalna, čemu većina žena pridaje mnogo značaja.

Među automobilima sa liste naići ćete na osobine koje su im svima zajedničke, što znači da je kriterijum po kome dame biraju model automobila poprilično formiran. Naravno, ova lista može biti i duža, a jasno je da postoje i žene koje će pre odabrati sportsko ili neko krupnije vozilo. 

Najvažnije je da mogućnost izbora velika, i da danas dame sebi mogu prilagoditi vožnju onako kako žele.

Foto pixabay.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..