Kako da organizujete savršen izlet sa drugaricama u NIšu?

Savršen izlet! Niš je grad smešten na jugu zemlje prepun skrivenih dragulja istorije, kulture i lepote, koji samo čekaju da budu otkriveni.

To je odlična destinacija za putovanje sa drugaricama, jer možete imati avanturu dok istražujete grad, prepustiti se ukusnoj hrani i opustiti se.

Donosimo vam u nastavku teksta sve detalje ovog grada i sveobuhvatan vodič o tome kako da organizujete savršeno devojačko putovanje u Niš.

Najbolje vreme i transport za posetu Nišu

Prvi korak u organizovanju savršenog devojačkog putovanja u Niš je odabir najboljeg transporta i vremena za posetu.

Najbolje vreme za posetu Nišu je proleće ili jesen kada je vreme blago i prijatno. Tokom ovih godišnjih doba, možete uživati u aktivnostima na otvorenom u gradu bez vrućine ili ledene hladnoće.

Što se tiče načina dolaska do ovog grada, možete i avionom, što je svakako najbrže. Aerodrom se nalazi na pet kilometara od gradskog centra. Zatim imate opciju korišćenja voza iz Beograda, ali treba imati na umu da se putuje tri i po sata, dok autobusom tri sata.

Putovanje po Nišu je lako i praktično, ali zna biti izuzetno zahtevno za pešačenje zbog čega savetujemo da potražite odgovarajuće vozilo za Niš. Ukoliko odaberete iznajmljivanje automobila možete svojim tempom organizovati obilazak grada i izbeći stresiranje.

Odabir smeštaja i atrakcija Niša

Kada je u pitanju izbor najboljeg smeštaja u Nišu, postoji mnogo opcija. Ako putujete sa ograničenim budžetom, hosteli kao što su odličan izbor. Mada u slučaju da više volite nešto luksuznije, postoji mnogo glamuroznih hotela u kojima ćete uživati.

Najbolji deo je to što se većina smeštajnih jedinica nalazi u blizini centra grada, što olakšava pristup atrakcijama i aktivnostima u Nišu.

Tako je, u Niš ima mnogo toga da se vidi i uradi, a važno je da unapred isplanirate svoj raspored.

Preporučujemo da obavezno posetite atrakcije, kao što su Niška tvrđava, Kula lobanja i Kazandžijsko sokače, a da bi sve detaljno obišli, naročito tvrđavu, biće vam neophodan dobar model ravnih cipela.

Takođe možete posetiti niški koncentracioni logor i arheološko nalazište Medijana, drevnu rimsku vilu koja datira iz 4. veka nove ere. Pored toga, uživajte u pogledu na reku Nišavu!

Treba imati na umu da je Niš prožet istorijom i kulturom zbog čega preporučujemo posetu Narodnom muzeju Niša, u kome se nalazi zbirka artefakata koji datiraju iz praistorije. Dodatno možete otići u Niški kulturni centar, u kome se održavaju različiti kulturni događaji, kao što su umetničke izložbe, koncerti i pozorišne predstave.

Prepustite se ukusnoj hrani i noćnom životu!

Srpska kuhinja je poznata po izdašnim i ukusnim jelima, a Niš nije izuzetak. Toplo preporučujemo da probate neke od lokalnih delicija kao što su ćevapi, pljeskavice i ajvar.

Takođe se možete prepustiti i ukusnim pecivima poput bureka ili gibanice. Za jedinstveno iskustvo ručavanja, uputite se ka Nišavi i posetite jedan od plutajućih restorana koji služe svežu ribu i druge lokalne specijalitete.

Nakon toga kada padne mrak grad Niš oživljava, a za one željne zabave ima mnogo opcija. Preporučujemo vam da posetite neke od popularnih noćnih klubova u Nišu ili neke od barova u Kazandžijskoj ulici – živopisnoj pešačkoj ulici koja je prepuna kafića i restorana.

Scena noćnog života u Nišu je živa i raznolika, zbog čega zadovoljava različite ukuse i sklonosti.

Iako u Nišu ima mnogo toga da se vidi i uradi, takođe je važno odvojiti malo vremena za opuštanje i odmor, a ukoliko tražite mir i oslobađanje od stres posetite neki od gradskih parkova gde možete da prošetate ili napravite piknik sa prijateljima.

Neki od popularnih parkova u Nišu su park Čair, park Kalča i gradski park Niš. Takođe možete posetiti jednu od mnogih banja u gradu i uživati u opuštajućoj masaži ili kupanju u toplim izvorima.

Kreiranje uspomena u Nišu sa drugaricama

Nijedan izlet nije potpun bez kupovine suvenira za povratak kući, ali i napravljenih večnih uspomena zabeleženih u slikama.

Razne prodavnice u Kazandžijskom sokačetu prodaju tradicionalne rukotvorine kao što su ručno tkani ćilimi, grnčarija i drvene figurice, a za dobru ponudu pogledajte nišku buvlju pijacu, gde možete pronaći starinsku odeću, antikvitete i druge unikatne predmete.

Niš, Srbija, je grad koji je prepun skrivenih lokacija koje samo čekaju da budu otkrivene.

Od izbora najboljeg vremena za posetu i smeštaja do planiranja vašeg puta i uživanja u ukusnoj hrani, u Nišu ima za svakog ponešto.

Bez obzira da li želite da istražite bogatu istoriju i kulturu grada, iskusite noćni život ili eventualno iznenadite najbolju drugaricu za rođendan avanturom, Niš ima sve!

Pa zašto ne biste isplanirali svoje sledeće putovanje sa drugaricama u Niš? Zagarantovano ćete otkriti lepotu ovog šarmantnog grada, a mi vam želimo srećan put.

Foto Unsplash Unsplash
Komentara
Očitavanje..