Kako da organizujete savršen izlet sa drugaricama u NIšu?

Savršen izlet! Niš je grad smešten na jugu zemlje prepun skrivenih dragulja istorije, kulture i lepote, koji samo čekaju da budu otkriveni.

To je odlična destinacija za putovanje sa drugaricama, jer možete imati avanturu dok istražujete grad, prepustiti se ukusnoj hrani i opustiti se.

Donosimo vam u nastavku teksta sve detalje ovog grada i sveobuhvatan vodič o tome kako da organizujete savršeno devojačko putovanje u Niš.

Najbolje vreme i transport za posetu Nišu

Prvi korak u organizovanju savršenog devojačkog putovanja u Niš je odabir najboljeg transporta i vremena za posetu.

Najbolje vreme za posetu Nišu je proleće ili jesen kada je vreme blago i prijatno. Tokom ovih godišnjih doba, možete uživati u aktivnostima na otvorenom u gradu bez vrućine ili ledene hladnoće.

Što se tiče načina dolaska do ovog grada, možete i avionom, što je svakako najbrže. Aerodrom se nalazi na pet kilometara od gradskog centra. Zatim imate opciju korišćenja voza iz Beograda, ali treba imati na umu da se putuje tri i po sata, dok autobusom tri sata.

Putovanje po Nišu je lako i praktično, ali zna biti izuzetno zahtevno za pešačenje zbog čega savetujemo da potražite odgovarajuće vozilo za Niš. Ukoliko odaberete iznajmljivanje automobila možete svojim tempom organizovati obilazak grada i izbeći stresiranje.

Odabir smeštaja i atrakcija Niša

Kada je u pitanju izbor najboljeg smeštaja u Nišu, postoji mnogo opcija. Ako putujete sa ograničenim budžetom, hosteli kao što su odličan izbor. Mada u slučaju da više volite nešto luksuznije, postoji mnogo glamuroznih hotela u kojima ćete uživati.

Najbolji deo je to što se većina smeštajnih jedinica nalazi u blizini centra grada, što olakšava pristup atrakcijama i aktivnostima u Nišu.

Tako je, u Niš ima mnogo toga da se vidi i uradi, a važno je da unapred isplanirate svoj raspored.

Preporučujemo da obavezno posetite atrakcije, kao što su Niška tvrđava, Kula lobanja i Kazandžijsko sokače, a da bi sve detaljno obišli, naročito tvrđavu, biće vam neophodan dobar model ravnih cipela.

Takođe možete posetiti niški koncentracioni logor i arheološko nalazište Medijana, drevnu rimsku vilu koja datira iz 4. veka nove ere. Pored toga, uživajte u pogledu na reku Nišavu!

Treba imati na umu da je Niš prožet istorijom i kulturom zbog čega preporučujemo posetu Narodnom muzeju Niša, u kome se nalazi zbirka artefakata koji datiraju iz praistorije. Dodatno možete otići u Niški kulturni centar, u kome se održavaju različiti kulturni događaji, kao što su umetničke izložbe, koncerti i pozorišne predstave.

Prepustite se ukusnoj hrani i noćnom životu!

Srpska kuhinja je poznata po izdašnim i ukusnim jelima, a Niš nije izuzetak. Toplo preporučujemo da probate neke od lokalnih delicija kao što su ćevapi, pljeskavice i ajvar.

Takođe se možete prepustiti i ukusnim pecivima poput bureka ili gibanice. Za jedinstveno iskustvo ručavanja, uputite se ka Nišavi i posetite jedan od plutajućih restorana koji služe svežu ribu i druge lokalne specijalitete.

Nakon toga kada padne mrak grad Niš oživljava, a za one željne zabave ima mnogo opcija. Preporučujemo vam da posetite neke od popularnih noćnih klubova u Nišu ili neke od barova u Kazandžijskoj ulici – živopisnoj pešačkoj ulici koja je prepuna kafića i restorana.

Scena noćnog života u Nišu je živa i raznolika, zbog čega zadovoljava različite ukuse i sklonosti.

Iako u Nišu ima mnogo toga da se vidi i uradi, takođe je važno odvojiti malo vremena za opuštanje i odmor, a ukoliko tražite mir i oslobađanje od stres posetite neki od gradskih parkova gde možete da prošetate ili napravite piknik sa prijateljima.

Neki od popularnih parkova u Nišu su park Čair, park Kalča i gradski park Niš. Takođe možete posetiti jednu od mnogih banja u gradu i uživati u opuštajućoj masaži ili kupanju u toplim izvorima.

Kreiranje uspomena u Nišu sa drugaricama

Nijedan izlet nije potpun bez kupovine suvenira za povratak kući, ali i napravljenih večnih uspomena zabeleženih u slikama.

Razne prodavnice u Kazandžijskom sokačetu prodaju tradicionalne rukotvorine kao što su ručno tkani ćilimi, grnčarija i drvene figurice, a za dobru ponudu pogledajte nišku buvlju pijacu, gde možete pronaći starinsku odeću, antikvitete i druge unikatne predmete.

Niš, Srbija, je grad koji je prepun skrivenih lokacija koje samo čekaju da budu otkrivene.

Od izbora najboljeg vremena za posetu i smeštaja do planiranja vašeg puta i uživanja u ukusnoj hrani, u Nišu ima za svakog ponešto.

Bez obzira da li želite da istražite bogatu istoriju i kulturu grada, iskusite noćni život ili eventualno iznenadite najbolju drugaricu za rođendan avanturom, Niš ima sve!

Pa zašto ne biste isplanirali svoje sledeće putovanje sa drugaricama u Niš? Zagarantovano ćete otkriti lepotu ovog šarmantnog grada, a mi vam želimo srećan put.

Foto Unsplash Unsplash
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije