Kupaći kostimi za svaki oblik tela – vodič za odabir autfita za plažu

Savršeno doterana linija odavno je prestala da bude preduslov da dobro izgledate u kupaćem kostimu. Uz  adekvatan izbor oblika kupaćeg kostima uspećete da sakrijete, odnosno istaknete ono što želite. Postoji nekoliko trikova kada su u pitanju ženski kupaći različitih dezena i boja, koji će vam pomoći da suzite izbor i odaberete onaj u kome ćete najbolje izgledati.

Zamaskirajte stomak i šire bokove

Pravilo o tamnim bojama primenjuje se i kada su kupaći kostimi u pitanju. Tako će tamne boje i sitne šare na kupaćem dati utisak da je nešto vizuelno manje. Kada je u pitanju oblik kupaćeg koji prikriva stomak, postoji zabluda kojom se mnogi vode.

Reč je o tome da kao najbolje rešenje da se prikrije stomak vide u nošenjujednodelnog kupaćeg kostima.Međutim, ovo svakako nije jedina opcija. I dvodelni kupaći može da postigne isti efekat, ukoliko je u pitanju visoko sečeni struk, koji osim što pokriva stomak daje i efekat dužih nogu. 

Ako želite da prikrijete širinu kukova, izbegavajte modele sa naborima, preteranim detaljima na kukovima, a čak i preduboki donji delovi mogu biti pogrešan izbor. Povedite računa i ako će vaš izbor biti bokserice.

Ono što može da bude dobro i interesantno rešenje su donji delovi sa suknjicom, dodatni šareni materijal odvući će pažnju sa vaših bokova i učii da izgledaju uže

Dezen vam takođe može priskočiti u pomoć. Ne morate se ustručavati prilikom ukoliko kada su u pitanju šareni dezeni u jarkim bojama. Oni mogu raditi u vašu korist, tako što će “baciti” akcenat na ono što želite da istaknete, te će se tako fokus pomeriti sa onog što želite da sakrijete. 

Naglašene obline

Ukoliko volite vaše obline i negujete tu vrstu ženstvenosti, predlog za kupaći kostim je jednodelni sa uzdužnim prugama, naborima i sitnim detaljima koji vizuelno izdužuju. Takođe, bratele vezane oko vrata pomažu da se kreira vitka silueta. 

Izvor: pixabay.com

Kako izabrati pravi gornji deo

Ako imate velike grudi upoznate ste i sa pozitivnim i sa negativnim aspektima ove građe.  Najveći problem za vas može predstavljati pronalazak udobnog i praktičnog gornjeg dela u kom će sve ostati na svom mestu. Preporuka u ovom slučaju jesu gornji delovi sa tvrdim korpama, ako je u pitanju dvodelni kupaći gornji deo sa fišbajnom je idealno rešenje. 

Takođe, poželjno je da se kupaći vezuje oko vrata, kako bi dao dodatnu potporu vašim grudima. Najbolji ditajnerski detalji koji vizuelno utiču na smanjenje grudi su kvadrati. Ono što treba da izbegavate jesu gornji delovi sa istaknutom ili dodatnom teksturom, resicama ili jakim dezenima.

Potpuno suprotne stvari važe za žene sa malim grudima. Upadljivi dezeni u jakim bojama, materijali sa istaknutom teksturom kao i karneri, rese, perlice i druge vrste našivenih ukrasa daće vašim grudima punoću koja vam nedostaje. 

Što se tiče oblika, klasičan trouglasti gornji deo kao da je stvoren za devojke sa malim grudima. Još jedna opcija su topovi nalik na korsete koji imaju opciju podizanja grudi.

Kako napraviti obline tamo gde ih nema

Žene sa ravnom zadnjicom i uskim kukovima treba da biraju donje delove koji su centralno sečeni i imaju talasaste rubove, obe stvari rade protiv spljoštenosti i daće efekat punoće, i zategnute zadnjice

Žene koje imaju dečački oblik figure mogu se koristiti određenim trikovima kako bi kreirale efekat oblina tamo gde žele. 

Potrebno je da potraže kupaće kostime sa unapređenim elementima. Recimo, gornji delovi sa punjenim dekolteom su odlična opcija u ovom slučaju. Savet za donji deo je da bude niže na kukovima i da ima detalje poput trakica kojim se vezuje i perlica na kukovima, kako bi ih naglasio. Jednodelni monokini sa isečenim bočnim stranama formira efekat figure u obliku peščanog sata, koja je upravo ideal ženstvenosti. 

Žene sa atletskom građom

Ukoliko redovno vežbate i imate naglašenu sportsku građu birajte kupaće kostime sa ženstvenim printovima. Omekšajte oblast grudi upadljivim detaljima, a kada je donji deo u pitanju izbegavajte one u obliku bokserica.

Kupaći kostimi su još jedan produkt mode koji treba da radi u našu korist, zato pažljivo izaberite onaj u kome ćete izgledati, ali i u kome ćete se osećati najbolje.

 

Foto pixabay.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..