3 TOP PILATES VEŽBE ZA ZATEZANJE ZADNJICE

Pilates je kao vid vežbanja postao vrlo rasprostranjen širom sveta. I to ne bez razloga – iako ih mnogi opisuju kao statične, to nikako ne znači da ove vežbe nisu dovoljno delotvorne. Naprotiv, one se klasifikuju kao vežbe snage, koje ojačavaju naše mišiće, ali isto tako i oblikuju naše telo, dajući mu finu definiciju. Naravno, za svaku grupu mišića se praktikuje određeni tip vežbi.

A kada je oblikovanje zadnjice u pitanju, sledeće 3 pilates vežbe su najefikasnije. Možete ih raditi sami kod kuće, u teretani, ili u sklopu vašeg treninga napolju, nije vam potrebna ni pilates lopta, a sve detalje ćete saznati u nastavku.

Dakle, od opreme će vam samo biti potrebna podloga na kojoj inače vežbate. Svaku od ovih vežbi izvodite u 3 serije. Možete ih raditi odvojeno, ili u sklopu sveobuhvatnijeg treninga.

Vežba broj 1

Lezite na podlogu/strunjaču stomakom, glavom povijenom na dole preko savijenih ruku u laktovima, i nogu ispruženih i spojenih u butinama. Iz ove pozicije savijate noge u kolenima kao na gornjoj fotografiji, pa izdižete noge u vis što više, ali karlicom ostajete na podu.

Zadržite se u ovoj poziciji nekoliko sekundi, pa ispružite noge bez spuštanja butina na pod, takođe se kratko zadržite, i onda se vratite u početnu poziciju. Sve ovo se računa kao jedno ponavljanje, a vi radite ukupno 15. 

Vežba broj 2

Sve ovo se računa kao jedno, a vi radite od 10 do 15 ponavljanja. Postepeno povećavajte.

Vežba broj 3

Kod poslednje vežbe se ustajete sa poda, ne treba vam strunjača, naslonite se leđima od zid i spustite se u čučanj tako da butine budu pararelne sa podom, kao u sedećem položaju. Ruke su ispružene napred zbog balansa.

Iz ove pozicije podižete jednu nogu sa poda tj. ispravljate je u kolenu, zadržite u ovom položaju par sekundi, vratite, pa isto ponovite sa drugom nogom.

Radite ukupno od 10 do 15 ponavljanja. 

Foto skinnyms.com
Izvor/Autor mogujatosama
Komentara
Očitavanje..