ODRŽAVANJE BOJE POSLE SUNČANJA: Tri saveta kako da VAM “morska” preplanulost traje duže i bude ujednačena!

Zadržite taman ten tokom leta.

Ukoliko želite zadržati lepu boju tokom celog leta, neophodno je da negujete ten tako što ćete hraniti svoju kožu. Hidratacija je uvek najbitnija, dosta tečnosti i naravno adekvatna nega kože sa hidratantnim kremama. Još nešto o tome dalje u tekstu a dajemo vam i  dva saveta za besprekornu kožu ovoga leta.

TRAGOVI OD KARMINA: Uz ove trikove REŠIĆETE se i najupornijih fleka od kozmetike!


Redovno radite piling.

Možda je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju ovaj korak je ključan za dugotrajnu preplanulost. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svake dve sedmice, pa je bitno ukloniti mrtve ćelije kako bi zraci sunca probili do kože. Na taj način se dobija dubinska preplanulost koja će trajati celog leta. Za ujednačen ten uradite lagani piling svake dve nedelje. Piling možete pripremiti i sami mešavinom šećera i meda, kafe i maslinovog ulja ili ovsenih žitarica i soli.

ZAPALITE GA: Ovo su tri REČENICE zbog kojih će on ODMAH DOTRČATI a onda BLAGO VAMA!

Voda

Voda
Foto: Profimedia

Nema žene koja se leti ne pati sa otečenim nogama. Ovaj trik i 30 minuta su sve što vam treba da zaboravite na MUKE

Hidratacija kože spolja i iznutra.

Ovaj korak je vrlo važan za dobijanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno onda kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite delovima tela koji vam se najviše suše. To ćete lako uočiti jer koža na tim mestima najbrže upija. Za preplanulu put tokom sunčanja koristite proizvode koji pružaju zaštitu, ali i hidriraju i podstiču prirodne procese tamnjenja kože. Uz to, kožu je potrebno hidrirati iznutra. Budući da se leti pojačano znojimo, treba da pazimo na dovoljan unos vode.

Ne tuširajte se u vrućoj vodi.

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, pa se držite mlake vode i hidrirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost. Izbegavajte i proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer oni uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije