Saveti za efikasnu organizaciju devojačke večeri

Venčanje. Kada pomisli na ovaj događaj, svaka buduća mlada oseti izvesnu dozu treme, pomešane sa pozitivnim uzbuđenjem. Te emocije je prate u stopu tokom celokupne oranizacije, što svakako nije jednostavan posao, jer svaka devojka želi da joj taj dan bude na mnogo načina poseban i savršen.

Poslednjih godina, momačke i devojačke večeri postale su pravi hit, kako u svetu, tako i kod nas. I ako su se ranije organizovale kod kuće, danas to više nije slučaj, te smo svedoci sve češćih proslava u restoranima i kafićima.

Kada je reč o organizaciji, ona je obično u rukama kume, na koju pada velika odgovornost da svojoj drugarici obezbedi najbolji mogući provod. Mnogi su mišljenja da je agencija koja će organizovati događaj po želji pravo rešenje, jer se obaveze oko organizovanja u potpunosti mogu prepustiti njoj.

S obzirom na to da je i dalje česta praksa da kuma organizuje devojačko veče, kako bi se ono proslavilo bez mane, imamo za vas nekoliko saveta na koje ćete moći da se oslonite radi njegove što efikasnije organizacije.

#1 Dobro razmislite o datumu

Ranije su se ove proslave organizovale veče pre svadbe. Prema tradiciji, devojačko veče je poslednje veče koje devojka provodi kao devojka, pre nego što i zvanično postane žena i uplovi u bračne vode.

Ovo je bilo izuzetno iscrpljujuće i za mladu i za njene goste, pošto ih je već sutradan očekivala svadba, koja predstavlja znatno bitniji događaj od devojačke večeri, što je ustalilo naviku da se devojačko veče organizuje nekoliko dana ranije.

Bilo bi najbolje da i vi ispratite ovu novonastalu tradiciju i da proslavu devojačke večeri organizujete dva ili tri dana pre svadbe. Ovo će osigurati da na dan svadbe svi budu odmorni i u potpunosti spremni da u njoj uživaju.

#2 Izaberite interesantnu temu

Sve češće se organizuju tematske devojačke večeri. Izbor teme nije lak zadatak, ali na kumi je da se potrudi da ona koju odabere bude interesantna i ne previše zahtevna, kako bi svi bili u mogućnosti da realizuju ono što zadata tema nalaže.

Ovo znači da mora postojati određeni dress code, kao i da dekoracije i posluženje budu u skladu sa izabranom temom. Uvek možete dodati i neke rekvizite sa kojima ćete moći da se fotografišete, a koji će biti usko vezani za temu. 

Pred kumom je bezbroj tema i mogućnosti izbora, a mi za vas imamo nekoliko interesantnih predloga: 

  • Veče pod maskama (nabavite maske, interesantnu garderobu, i neka se svi, gde god da se pojavite, pitaju ko ste i šta se događa)
  • Žurka u stilu 90ih (možete uzeti i bilo koji drugi vremenski period ako vam se više dopada)
  • Žurka na kojoj će sve devojke nositi garderobu u istoj boji (osim mlade, naravno)
  • Filmsko veče (izaberite nekoliko filmova sa mladinim omiljenim glumcima, napravite improvizovani kućni bioskop, spremite neku super hranu i uživajte)
  • Veče u stilu mladine omiljene države (meksičko, kinesko, rusko veče…naručite hranu neke specifične države, nabavite njihova pića i garderobu i žurka može da počne!)
Izvor: unsplash.com

#3 Pronađite odgovarajuće mesto za proslavu

Ukoliko ste ipak doneli odluku da organizujete devojačko veče van kuće, jako je važno da pronađete idealno mesto gde ćete moći u potpunosti da ispoljite svoju kreativnost.

Nije važno da li će to biti restoran, klub ili iznajmljena kuća, dokle god to mesto pruža osećaj ugodnosti. Bitno je da mlada pamti to veče do kraja života, stoga, sve podredite njenim željama i ukusima.

#4 Muzika – ključ dobrog provoda

Dobar izbor mesta je samo pola posla jer je izbor muzike podjednako važan. Ovo zna da bude poprilično zahtevan zadatak, s obzirom na to da se može dogoditi da se ukusi prijateljica znatno razlikuju.

Ovo se može shvatiti kao svojevrstan izazov, jer je muziku potrebno prilagoditi svima. Kako bi se ovaj zadatak dobro ispunio, sigurno nećete pogrešiti ukoliko muzički repertoar budu činili tzv. evergreen hitovi, pesme koje su svima poznate i uz koje će svi gosti sa zadovoljstvom đuskati, nezavisno od toga šta slušaju privatno.

#5 Dekoracija koja ostavlja bez daha

Možda ubedljivo najvažniji deo proslave – dekoracija. Lepa dekoracija govori više od hiljadu reči. Najvažnije od svega je da se ona uklapa u temu devojačke večeri, uz brojne motive koji ukazuju na predstojeću svadbu, kao što su npr. prsten, kruna, šampanjac i slične stvari. 

Sve češće se štampaju i personalizovane majice sa svadbenim motivima i Bride to be natpisom. Tu su neizostavni baloni različitih oblika, kao i brojne druge sitnice koje će ovo veče učiniti zaista posebnim. 

Sve u svemu, prilikom organizovanja devojačke večeri jako je važno da dobro poznajete mladu i njene preferencije kako biste uspeli da kreirate pravu proslavu za nju.

Foto unsplash.com
Izvor/Autor Avokado
Komentara
Očitavanje..