Za sve žene koje su zakasnile sa vežbanjem: Ekspresno rešenje za ravan stomak!

Poput iglica, probušiće “balon” i izravnati vaš stomak

Uprkos prolivenom znoju i strogom režimu ishrane održavanom nedeljama pre skidanja u kupaći kostim, brojne dame muči nadutost stomaka.

Rešenje za izbegavanje nadutosti krije se u nekoliko ekspresnih rešenja koja će poput iglice probušiti “balon” iizravnati stomak!

1. Kupka od gorke soli
Gorka so svoju najpopularniju primenu ima kao sastojak slanih kupki. Dve šoljice oko 400 grama gorke soli u kadi punoj tople vode deluje opuštajuće, a ova kupka podstiče i pojačano znojenje, što je dobar način za rešavanje viška tečnosti, toksina i celulita iz tela.

2. Smanjene porcije povrća
Poznato je da slana hrana i gazirana pića uzrokuju nadutost, ali i među zdravim namirnicama kriju se uzroci naduvenog stomaka. Brokoli, karfiol i kelj zbog obilja vlakna nadimaju, što naravno ne znači da ih se trebapotpuno odreći, već samo smanjiti porciju na tanjiru.

Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock

3. Omlet od belanaca
Pre odlaska na plažu pojedite omlet od belanaca koji deluje kao diuretik. Uz to, dobićete potrebnu dozu proteina, koja će vas zasititi za celodnevni boravak na plaži.

4. Izbegavanje gaziranih pića
Izbegavajte sve što sadrži ugljen-dioksid, poput gaziranih pića, jer je on glavni krivac za pojačane gasove. Osveženje možete da pronađete u mnogo zdravijim pićima poput ledenog čaja ili vitaminske vode.

5. Sporije gutanje hrane i pića
Brzo konzumiranje hrane i pića uzrokuje unošenje preterane količine vazduha i nadutost, a kako biste to sprečili, obrok jedite u mirnom okruženju i pridržavajte se malih zalogaja i sporog žvakanja. Nakon obroka preporučuje se barem pet minuta da provedete u kretanju, koje će podstaći razgradnju hrane.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

6. Izbegavanje voća za desert
Voće 
umesto kriške čokoladne torte definitivno je zdraviji izbor za telo, ali efekat koji voće nakon glavnog obroka izaziva nije nimalo poželjan. Naime, voće munjevito brzo prolazi kroz probavni sistem zbog sastojaka vode i jednostavnih šećera, pa ukoliko ga pojedete nakon neke teže hrane biće potrebni sati da se razgradi. Voće ostaje zaglavljeno u probavi, pa nakon nekog vremena započinje i proces fermentacije koji vodi do nadutosti. Voće konzumirajte na prazan želudac ili kao prvi dnevni obrok čim se probudite, kako bi brzo prošlo kroz probavu i dalo vam maksimalnu količinu vitamina.

7. Žitarice omekšane u vodi
Žitarice poput kinoe, semenki lana i orašasti plodovi izvor su proteina, vlakana i mnoštva vitamina. Ali, nepravilna priprema ovih zdravih namirnica može da dovede do neprijatne nadutosti. Naime, telo ih teško probavlja zbog fitinske kiseline kojom su obloženi, a koja blokira rad enzima važnih za razgradnju hrane. Rešenje kojim ćete zdrave namirnica prilagoditi probavi je “potapanje” preko noći u vodi sa malo limunovog soka ili jabukovog sirćeta. Potapanjem se uklanja fitinska kiselina, pa enzimi postaju pristupačniji, a u telo se otpušta više nutrijenata i hrana postaje lako svarljiva.

Izvor: Stil

MOGUĆE JE : Ravan stomak bez dijete i teretane

Želite ravan stomak što pre? Grickajte samo ovo voće!

 

Save

Komentara
Očitavanje..