KAKO DA PRAVILNO NANESETE MAT RUŽ ZA USNE

Kada je šminka u pitanju, sigurni smo da će se većina vas složiti da je glavno tajno oružje pripadnica lepšeg pola karmin u omiljenoj nijansi na usnama. Lepo našminkane usne, u boji koja najbolje pristaje vašem tenu, sinonim je za ženstvenost, senzualnost i seksipil. Karmin je tako neizostavni deo kako večernjeg tako i dnevnog makeup izgleda, on čini da se osećamo pouzdanijima i privlačnijima. A u poslednje vreme su posebno aktuelne mat nijanse. Međutim, mat ruž često na usnama može izgledati suvo, odnosno koža usana izgleda kao da je dehidrirana i ispucala, ukoliko se ruž ne nanese pravilno. Stoga, verujemo da će vam biti korisno da pročitate šta imamo da kažemo na tu temu u nastavku, kako biste izbegli ovu situaciju.

Otkrivamo kako da pravilno nanesete mat ruž za usne i svoju šminku učinite savršenom. 

Profesionalni šminkeri navode da je prednost mat karmina u tome što uvek izgleda odmerenije i damski, a takođe može biti i dugotrajniji na usnama. Ipak, treba ga na adekvatan način naneti.

1. To na prvom mestu znači dobru pripremu kože usana, što uostalom važi kod nanošenja bilo kog tipa karmina.

Na usnama se skupljaju mrtve ćelije kože, pa ukoliko se one pre šminkanja ne uklone, ruž na usnama neće izgledati nimalo atraktivno. Dakle, potrebno je da prvo uradite dobar piling.

Za piling usana može da vam posluži i četkica za zube kojom ćete blago istrljati kožu usana. Pazite da ne budete grubi kako se ne biste povredili i raskrvarili.

2. Kada ste se pobrinuli da vaše usne budu glatke, potrebno je da ih hidrirate, jer je mat karmin po svojoj strukturi znatno suvlji od onih kremastijih ruževa, kao i od onih koji u sebi imaju sedefa. Dakle, na svoje usne nanesite balzam koji inače koristite, ili pak kremu za lice.

Odličan trik sa hidratacijom kože usana jeste i kada stavite na njih okoloočnu kremu!

Foto: www.leaf.tv

3. Došlo je vreme da svoje usne uokvirite olovkom u što sličnijoj nijansi kao što je i sam ruž. Izbegvajte da to činite u jednom potezu, jer su tako greške izvesnije. Gornju usnu iscrtajte u dva poteza  od ugla do sredine, pa isto to ponovite i sa donjom usnom.

Foto: www.stylecraze.com

 

4. Zatim, kako bi ruž bio dugotrajniji možete na usne naneti malo belog pudera u prahu – translucenta.

 

5. Sledeći korak jeste nanošenje samog karmina. Nemojte direktno stavljati karmin, kako ne biste preterali, već upotrebite neku od četkica-aplikatora za stavljanje karmina. Pazite da nikako ne pređete liniju olovke.

Foto: eaibeleza.com

6. I na kraju vam je ostalo da oblik svojih usana učinite što izraženijim , odnosno da mu date konture. To ćete učiniti tako što ćete uzeti tanku čistu četkicu, na nju naneti malo korektora ili pudera u nijansi koju inače koristite, pa ćete time preći precizno preći po spoljašnjoj ivici linije vaših usana. Tako ćete ujedno i korigovati eventualne greške.

I vaš mat ruž na usnama je spreman da ga ponosno pokazujete svima. smiley

 

Foto saudibeautyblog.com
Izvor/Autor mogujatosama
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije