Kako organizovati dečiji rođendan?

Želite li da vašem mališanu organizujete nezaboravnu rođendansku proslavu?

Proslava dečijeg rođendana je divan povod za slavlje, međutim u današnje vreme kada je sve bitnije da se dečiji rođendani istaknu u odnosu na proslave rođendana njihovih vršnjaka, ovo može biti veoma zahtevan i stresan zadatak.

Svaki roditelj koji je nekad organizovao ovakav vid proslave, zna koliko je vremena i truda potrebno kako bi sve ispalo savršeno. Samim tim neophodno je da krenete sa pripremama na vreme i napravite dobru organizaciju.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u pravljenju plana za organizaciju dečijeg rođendana, nastavite sa čitanjem ovog teksta i saznajte koje sve stavke moraju da se nađu na vašoj to do listi.

#1 Odevna kombinacija za slavljenika ili slavljenicu

Iako možda niste mislili da će se pronalaženje garderobe za vaše dete naći prvo na listi, setite se stresa kada krenete u potragu za odevnom kombinacijom dan pred neki događaj. 

Ukoliko ovu kupovinu obavite na vreme, kada se sama proslava približi, nećete morati da razmišljate o odeći već ćete moći u potpunosti da se posvetite samoj zabavi i svim detaljima koji su vam ostali da organizujete.

Za devojčice roditelji uglavom biraju suknjice ili haljinice od tila, a za dečake košuljice i pantalone ili farmerke. Osim samog izgleda odeće, vodite računa i o njenoj udobnosti kako bi se dete prijatno osećalo.

U zavisnosti od odevne kombinacije, možete potražiti ideje za frizure za devojčice i odabrati onu koja će se savršeno slagati uz njenu haljinicu.

Ukoliko ste se odlučili za tematski rođendan ili maskenbal, boju i stil odeće možete uklopiti prema tome.

#2 Lokacija za rođendan – igraonica prilagođena uzrastu

U zavisnosti koji je rođendan i koliko imate zvanica, možete izabrati različita mesta za njegovu proslavu. Ako je u pitanju proslava rođendana malog deteta, možete se odlučiti proslavu u igraonici. 

Nju izaberite na osnovu zanimljivog sadržaja koji nudi, uzrasta dece, broja dece koje prima i novca koji je potreban za njeno iznajmljivanje. Ukoliko je rođendan vašeg mališana na proleće ili leto, igraonica može imati i deo na otvorenom.

Malo starija deca će se nezaboravno provesti u onim igraonicama koje poseduju različite penjalice i lavirinte, a ona deca koja već idu u školu najviše vole one igraonice koje imaju podijum za igranje.

Ukoliko imate sopstveno dvorište u koje može da stanu sve zvanice, zašto u svom domu ne bi organizovali proslavu dečijeg rođendana? Na taj način ćete budžet koji ste izdvojili za organizaciju moći da iskoristite za neku drugu aktivnost poput angažovanja animatora, mađioničara ili za dodatnu dekoraciju.

#3 Zabavni sadržaj – da li su vam potrebni animatori?

Animatori na osnovu uzrasta dece prave detaljan plan aktivnosti koje će deci biti najzabavnije. Sa obzirom na to da su oni profesionalci u zabavljanju dece, angažovanje animatora, osim što je lakša, definitivno je i sigurnija opcija koja garantuje dobar provod.

U konsultaciji sa vama, oni će organizovati igrice tokom cele proslave – interaktivne i takmičarske igre, karaoke, igranje uz muziku i ostali zabavni sadržaj prilagođen deci.

Mališani posebno vole mašine za balone i slikanje po licu, pa možete pronaći animatora koji nudi ove vrste usluge. Takođe možete angažovati i mađioničara koji će izvoditi neverovatne trikove i oduševiti dečicu.

Angažovanjem animatora, osim što ćete deci priuštiti nezaboravan provod, istovremeno ćete i sebi olakšati jer će oni voditi računa o deci umesto vas. Na taj način moći ćete da se posvetite i provedete vreme sa odraslim gostima.

#4 Rođendanska torta – iznenadite mališane tortom iz snova

Rođendanska torta uvek zauzima centralni deo svake proslave rođendana, a kada je u pitanju dečiji rođendan, duvanje svećica i pevanje rođendanske pesme je nešto što svi gosti željno isćekuju.

Tortu možete i sami napraviti i dekorisati, a ukoliko želite tortu od fondana određenog oblika, možete angažovati profesionalce. Ona može biti različitog motiva i na sebi može imati natpise i slike po vašoj želji. Obradujte vaše mališane i nabavite im tortu sa likom omiljenog super junaka ili Diznijeve princeze, i duvanje svećica uz vatromet napravite pravom bajkom.

Dećiji rođendan

#5 Slani sto – hrana po ukusu svih mališana

Što se tiče slanog posluženja, on je takođe neizostavan deo svake dečije proslave. Pri odabiru keteringa, nemojte se voditi sopstvenim ukusom, već se odlučite za ono što većina mališana najviše voli. To može biti pica koju ćete iseckati na manje parčiće ili slano pecivo – kiflice, mini pice, žu žu, mini viršle ili neko drugo pecivo u kome deca uživaju.

#6 Fotograf – sačuvajte uspomenu na rođendan mališana

Na fotografa nikako ne smete zaboraviti! Ukoliko u okviru dečije igraonice koju ste iznajmili ne postoji ujedno i ponuda fotografa, na vreme angažujte profesionalca koji će ovekovečiti proslavu i napraviti najlepše fotografije slavljenika ili slavljenice sa gostima. Na ovaj način sačuvaćete uspomene, a fotografije će kad poraste moći da vidi i vaše dete.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli u planiranju i organizovanju nezaboravne rođendanske zabave za vaše mališane, koju će zauvek pamtiti!

Foto Pexels Pexels
Komentara
Očitavanje..